Skip to main content

Træningslejr i Portugal

| Administrator | Nyheder 2016

For både seniorer og juniorer

Seniorlandsholdet er begyndt at afholde længere træningslejre, hvor der er tid til både intensiv teknisk træning, restitution og alternative træningsformer. Den traditionelle Sydsamling afholdes således over to uger i februar. Når disse linjer skrives er junioreliten netop rejst hjem efter en uges træning sammen med seniorerne i Mira i Portugal, mens seniorerne er ude på næstsidste dag med o-teknisk træning.

Normalt er klimaet i Portugal rarere end det tilsvarende danske i februar, men i år har forskellen være mindre med regnfuldt og til tider stormende vejr, hvor man i kystbyerne kunne opleve det noget sælsomme syn at se sandrydningskøretøjer på samme måde som snerydning herhjemme. I de seneste dage har det dog været ”rigtigt” Sydsamling-vejr med skønt solskin og mulighed for at få branket de vinterhvide ben i pauserne mellem træningerne.

I træningslejren køres en tre-dages cyklus med to dage med intensiv o-teknisk træning og en tredje dag med mulighed for langtur, cykling, løbestilstræning og styrketræning. Den lidt længere træningslejr giver således mulighed for at få god intens teknisk træning uden samme risiko for at løberne træner sig ned som på tidligere kortere træningslejre. Selvom fysioterapeut Gitte Karlshøj vurderer, at løbernes tilstand er bedre end hun kan huske fra tidligere Sydsamlinger, så kan det ikke undgås, at et knæ eller en achillessene viser lidt ømhed. Og så er det godt at have både fysioterapeuten og cykler til rådighed. Og selvom poolen på denne tid af året er lettere tempareret, så er det et fint sted at stå nogle minutter for at fremskynde restitutionen af benene.

De o-tekniske træninger i skov afholdes i de vidtstrakte fyrreskove langs Atlanterhavskysten, hvor der er masser af kort, overvejende af høj kvalitet. Terrænet varierer fra åbent og let kuperet til større kupering og områder med mere udfordrende bevoksning. Og med Torbjørn Gasbjergs kreative brug af kortfiler og banelægningsprogrammer, kan man være sikker på træninger af højeste kvalitet. Når der til lægges, at Sydeuropa mange steder kendetegnes ved, at byerne lægges med smalle gyder på en bjergside og som regel med en borg på toppen, så er mulighederne for rigtigt god sprinttræning ligeledes til stede.

Det angiveligt 4-stjernede hotel, som man får til en særdeles rimelig pris på denne tid af året, leverede udmærket halvpension og hotellet husede da også samtidig nogle særdeles hurtigt løbende portugisiske atletikudøvere, der dog mere trænede på asfaltvejene omkring hotellet. Så kunne træneren følge træningen uden selv at skulle gå for mange skridt.

Fotoet viser alle deltagerne på træningslejren i perioden, hvor både juniorelite og seniorlandshold var i lejren. Videohighlights fra træningslejren kan findes på DOFs Web TV via linket nedenfor. Der er også adgang til yderligere videoer via DOFs facebook side.

Mandag rejser holdet retur til den danske hverdag og fortsætter forberedelserne til årets store mål, som er EM i Tjekkiet og VM i Sverige.

http://www.youtube.com/user/DOFwebtv