Skip to main content

Prøveperiode med mere læsbare kort til de ældre

| Administrator | Nyheder 2016

Mere læsbare kort til de ældre løbere ved DM/FM stævner i 2016

Indsendt af Tage V. Andersen, Stævne og Reglement udvalget

Der har gennem nogle år været ønsker om at de ældre løbere får kort i målestokken 1:7.500.
 
Ved Påskeløbene 2015 udgjorde "de ældre løbere" - i denne sammenhæng løbere i H/D 45- og ældre - over halvdelen af samtlige deltagere!
 
På DOF's hjemmeside efter DM Mellem sidste år kunne man således læse:
"Alle deltagerne fra 2014 var advaret om et meget krævende, til tider stejlt og tungt terræn med et meget detaljeret kort og knivskarpe baner fra Flemming Jørgensen, og ingen blev skuffet. Det blev krævende baner, hvor især de ældre deltagere blev presset på kortlæsningen med et meget detaljeret kort, som nutidens elite kræver, men som presser de ældre."
 
Derfor er der også i oplægget til ændringer for DOF's reglementer fra 1.1.2017 indsat et konkret forslag til ændring (se: http://www.do-f.dk/forbund/dok/regel/2016_Forslag_aendring_Fod-O-Reglement2017.pdf under nyt pkt. 3.10) til gavn for denne aldersgruppe.
 
For at afprøve ideen i praksis inden den evt. indføres i reglementerne fra 1.1.2017 vil Stævne og Reglement udvalget gerne give arrangørerne af DM/FM stævner i 2016 mulighed for at udnytte denne mulighed allerede nu, dog under forudsætning af, at man respekterer følgende udtalelse fra DOF's Kortudvalg:
 
Det væsentlige er, at kortene tegnes i minimum 1:10.000.
Hvis et kort tegnes i 1:7.500 fylder korttegnerne bare flere detaljer på kortet og så bliver det stadig ikke læsbar for ældre langsynede personer.
Så … 1:7.500 kort skal være en opfotografering af 1:10.000 kortet for at sikre at læsbarheden bliver bedre.
 
Stævne- og Reglement udvalget vil gerne fra arrangørerne efter stævnet have en tilbagemelding (til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) om hvilke erfaringer og deltager-reaktioner man har haft med at anvende 1.7.500 til de ældre løbere (D/H 45-).