Skip to main content

Fuck - det er Maja Alm!

| Administrator | Nyheder 2016

Landsholdet på hård træning - og bonede gulve

Det var ikke kun sjov, da DR Sportens store show Sport 2015 lørdag aften blev indledt med en sketch om, at atleterne var forsinket, fordi de skulle passe deres træning.

Ganske vist var de danske atleter fremme i tide, men det var ikke fordi træningen blev forsømt. Seniorlandsholdet var samlet i dagene op til showet i TD-centeret i Silkeborg.

Torsdag aften stod på nattræning i Østerskoven, mens selveste Himmelbjerget blev brugt til bakkeintervallerne fredag formiddag, mens der blev trænet bakker i Silkeborg Vesterskov og Nordskov fredag eftermiddag og lørdag. Hvis du har læst det netop offentliggjorte landsholdsprogram for 2016 vil du således se en tydelig sammenhæng mellem de udfordringer, som vil møde landsholdet ved første World Cup i Polen og EM i Tjekkiet og landsholdets benhårde bakketræning.

Landstræner Lars Lindstrøm fortæller: ”Vi har haft en rigtig god samling, hvor landsholdet har været samlet for første gang. Fokus har været på hård træning, med særlig fokus på bakket terræn og orientering i kupering. Endvidere har landsholdet arbejdet videre med at udvikle kulturen på landsholdet og i dagligdagen på Elitecenteret. Landsholdsløberne er kommer med gode og konstruktive indspil til at løfte niveau og sammenholdet endnu mere.

Samlingen er afsluttet med et brag, hvor landsholdet var tilstede på tilskuerpladserne i Herning for at bakke Maja Alm op i jagten på titlen som Årets Danske Sportsnavn, og den prestigefyldte pris BTs guld. Maja vandt desværre ikke priserne, men at en lille ikke olympisk sport kan få så stor opmærksomhed og fokus som Maja og resten af landsholdets præstationer fik i løbet af hele showet er unikt - ikke bare for sporten orientering, men i dansk eliteidræt generelt.

Det var to stolte trænere der sad i salen med krydsede fingre og håbede til det sidste."

Hvis du ikke nåede at se showet, så kan det genses på DR Sportens hjemmeside via linket nedenfor. Selvom Maja ikke vandt en af de to priser, hun var nomineret til, var der som skrevet andre højdepunkter for vores idræt i showet.

Hvis du spoler 7 minutter ind i udsendelsen, finder du en lille sketch, hvor nogle skolebørn ikke gider få autografer fra en afdanket fodboldspiller, fordi Maja netop var kommet ind i skolegården. Efter 1:34:00 fortæller håndboldspilleren Line Jørgensen om Maja i indstillingen til BTs Guld og efter 1:42:50 får Søren Bobach endnu en gang mulighed for at fortælle den efterhånden berømte bjørnehistorie.

Undervejs bliver HKH Kronprins Frederik spurgt om årets sportspræstation og han fremhæver Maja Alms som den største præstation i 2015. At Maja så selv på Facebook fortæller, at hun synes Ida Bobach burde have samme hyldest, fortæller om det gode sammenhold på det landhold, som vi glæder os til at følge videre i 2016.

http://dr.dk/tv/se/sport-2015-direkte/sport-2015-direkte