Skip to main content

Landsholdet forbereder sig mod 2016

| Administrator | Nyheder 2015

Og giver de unge talenter en hånd

En fantastisk sæson 2015 er slut og planlægningen frem mod 2016 er i fuld gang.

Seniorlandsholdet er derfor samlet i denne weekend på Søhøjlandets kursuscenter for at træne og for at afstemme, hvordan aktiviteterne i 2016 skal gennemføres.

Et fast tilbagevendende punkt ved decembersamlingen er, at vores verdensstjerner giver vores unge talenter et par råd med på vejen. Landsholdsløberne skyggede de unge løbere og mødtes derefter med dem i TD-centeret i Silkeborg og talte om observationerne. Som man kan se på billederne var der både smil og masser af engagement. Forhåbningen er selvfølgelig, at vores talenter tager hjem med fornyet motivation og inspiration.

Ud over sæsonplanlægning og skygning af de unge, har landsholdssamlingen temaet ”Release the break”, der blandt andet omfatter en avanceret løbestilsanalyse. Som landstræner Lars Lindstrøm skrev i invitationen til samlingen: ”Målet er at vi gennem en præcis analyse afklarer, hvilke begrænsninger, svagheder og ubalancer I har under løb, for derved at kunne forebygge og undgå overbelastningsskader mv.” Løbestilsanalysen gennemføres på Göteborgs Universitet, hvorfor landsholdet umiddelbart efter søndagens træning tog til færgen i Frederikshavn, således at hele mandagen anvendes på løbestilsanalyser og så lige en træning i svensk terræn, når man nu alligevel er der. TEAM Danmark-eksperterne Gitte Karlshøj og Walter Staiano slutter sig til teamet for gennemførelse af mandagens program.

Løbestilsanalysen bliver siden omsat til en detaljeret rapport indeholdende individuelle træningsplaner for den enkelte løber. Sidste år deltog landsholdsløberne på denne tid af året i et intervaltræningsprojekt, der var del af Tue Lassens studieprojekt og på OneSport (følg linket nedenfor) kan man se en video med Maja Alm, hvor hun fortæller om de specifikke fysiske forberedelser til VM i Skotland. Alle disse tiltag er eksempler på, hvordan vores landshold i tæt samarbejde med TEAM Danmarks eksperter til stadighed afprøver nye veje. Landsholdet er ikke kommet sovende til resultaterne, men hvis vi skal fastholde og gerne udbygge niveauet, skal vi til stadighed finde nye måder at udvikle os på.

https://www.facebook.com/video.php?v=916805071707885