Skip to main content

Låge nr 6: Påskeløbene 2016

| Administrator | Nyheder 2015

For 41 siden blev Påskeløbene arrangeret af Kolding OK med to etaper i Stenderup-skovene og én etape i Fovslet. Dette gentages nu, denne gang i et arrangørsamarbejde med OK Melfar, eftersom deltagerantallet immervæk er et par gange større end dengang.
 
I 2016-udgaven løbes 1. etape i Fovslet, mens de 2 sidste etaper har fælles stævneplads i Stenderup Midtskov med udsigt over Lillebælt.
Der er næppe mange der husker Fovslet fra påsken i 1975, men sikkert mange der husker skoven fra DM Stafet i september 2014, og så vil man opleve en helt anden skov i marts måned, hvor græs, bregner, brombær, brændenælder m.m. er reduceret til lidt eller næsten intet. I stedet fremstår skoven som teknisk udfordrende og spændende. Stadig med tætte partier, men absolut passable og spændende at orientere i. Med andre ord, så kan man ikke forestille sig en bedre årstid at løbe i Fovslet - og det samme gælder i øvrigt Stenderup-skovene.
En anden forskel fra DM Stafet i 2014 er, at den private del af Fovslet Skov bliver benyttet til Påskeløbene. Stævnepladsen i den nordvestlige del af skoven er aldrig brugt før, og mange vil komme til at løbe, hvor de aldrig har løbet før, bl.a. takket være stor imødekommenhed og godt samarbejde med de lokale skovejere og beboere.
 
2.etape løbes som mellemdistance med mange poster og retningsændringer, og traditionen tro sluttes der af med en jagtstart på 3. etape. Selv om det er samme stævneplads begge dage, er der meget lidt overlap imellem de to afsluttende etaper.
 
Vi prøver at skabe mulighed for et MTB-O-påskeløb, hvor to af etaperne køres i forlængelse af fod-orienterernes strabadser. Læs mere herom løbende på påskeløbenes hjemmeside og facebook-side.
 
Behøver vi nævne at kortene selvfølgelig er opdaterede til lejligheden, hvad der selvfølgelig ikke er usædvanligt. Mere usædvanligt er det at 3 af korttegnerne faktisk også var involveret i korttegningen for 41 år siden - imponerende…
 
Vi glæder os til at se jer.
Stævneledelsen
 
Løbet afholdes i perioden 24/3-26/3 og er arrangeret af Kolding Orienteringsklub og OK Melfar
 

 
Indsendt af Susanne Højholdt / Kolding OK
 

http://ok-melfar.dk/paaske2016/