Skip to main content

Låge nr 1: Vestjysk revanche i DM-terræner

| Administrator | Nyheder 2015

Havde du svært ved at finde rundt i klitterne og bakkerne ved DM Lang 2012? Og kneb det med at finde den korteste vej rundt i de kringlede gader og passager i Lemvig ved DM Sprint 2014?
 
Så har du nu chancen for at få revanche i de to terræner. Vestjysk Orienteringsklub kalder efter et års pause igen til Vestjysk 2-dages, og det bliver med to guldkorn af terræner.
 
Som kendt fra tidligere indleder vi weekenden allerede fredag aften med et sprintløb. Denne gang bliver det i Lemvig, der lagde gader til DM Sprint 2014, og klubben arbejder på at kunne byde på en overraskelse til løberne i forbindelse med løbet.
 
Lemvig er en knapt 800 år gammel købstad, placeret i bunden af Lem Vig. I forhold til DM Sprint er kortet over Lemvig blevet udvidet med et større område i den sydvestlige del af byen, hvor der blandt andet er flere skoler, åbne områder og et boligområde, der kan give udfordringer. Kortet er gennemskåret af en stejl skrænt, der går fra nordvest til syd, og måske bliver der mulighed for at få lidt syre i lårene, hvis banerne går op ad bakken.
 
Ud over sprintløbet byder Lemvig også på fine handelsmuligheder i byens gågader, lige som der er flere fine spisesteder til et godt måltid efter løbeturen eroverstået.
 
Lørdag og søndag flytter Vestjysk 2-dages knapt 40 kilometer mod syd til et af landets bedste terræner. På vejen fra Lemvig til Husby Klitplantage kan du nyde tangen Bøvling Klit, hvor kun en enkelt klitrække skiller Vesterhavet fra Nissum Fjord. Du kan undervejs tage et stop i den lille fiskerby, Thorsminde, hvor der blandt andet er mulighed for et besøg på Strandingsmuseet, hvor man kan lære mere om de mange skibe, der gennem tiden er strandet på den jyske vestkyst. Du kan også slå et smut forbi Bovbjerg Fyr, der rejser sig 26 meter op fra klinten ved Bovbjerg. Fra toppen af fyret er der en imponerende udsigt over vestkysten fra Thyborøn i nord til Husby Klitplantage i syd.
 
Husby Klitplantage byder på masser af udfordringer. Der er både den stigrige, østlige del af skoven med en del kupering og blandet bevoksning, den centrale del med en del bjergfyr og bevoksede klitter samt det åbne klitlandskab længst mod vest.
 
Der vil være mål og stævneplads samme sted begge dage, og lige som tidligere vil der være fri starttid på alle baner.
 
Mellem Lemvig og Husby er der mange overnatningsmuligheder. Der er masser af sommerhuse langs kysten samt flere steder med campinghytter.
 
Vestjysk Orienteringsklub glæder sig til at byde velkommen til Vestjysk 2-dages 24.-26. juni.
 
Indsendt af Ann-Vibeke Mose / Vestjysk OK