Skip to main content

Maja Alm tog favoritsejr på Ultra Lang

| Administrator | Nyheder 2015

Mens Rasmus Djurhuus atter vandt herreklassen

Danmarks tredobbelte verdensmester, Maja Alm fra OK HTF i Haderslev blev som ventet dansk mester på Ultra Lang distance. Maja fortalte inden løbet om et hektisk efterår, hvor der har været stor opmærksomhed i forlængelse af VM-resultaterne. Træningen har ikke været så intens gennem efteråret, men nu synes Maja efterhånden træningen fungerer godt igen. Fornylig fik hun så den uventede besked, at hun er udtaget til de nordiske mesterskaber i Cross, der afholdes i Göteborg i næste weekend, så den forløbne uge har budt på lidt mere intens træning end oprindeligt planlagt. I dagens løb kunne man på trackingen se, hvordan Maja fra sidste startposition langsomt hentede ind på de tidligere startende konkurrenter, men også at det blev til et par bom undervejs. Ikke mindst ”butterflyen” stressede Maja, fortalte hun bagefter til banelægger Lars Simonsen. ”Butterflyen” er en passage på banen, hvor deltagerne tager posterne i forskellig rækkefølge for at reducere omfanget af ”hængning”, hvor deltagerne ellers blot kunne følge efter hinanden. På andenpladsen leverede førsteårssenior Cecilie Friberg Klysner fra arrangørklubben FIF Hillerød en ny fornem præstation. Cecilie er flyttet til Aarhus, hvor hun træner på elitecenteret sammen med de øvrige landsholdsløbere og har både præsteret flot ved VM i Skotland, Euromeeting og da hun var med til at sikre Danmark sejren i den samlede Sprintstafet World Cup. I dag var Cecilie blot 4:12 min. efter Maja på den 19 km lange bane. Ane Linde, OK Pan Aarhus, klemte sig ind på bronzepladsen, blot 10 sekunder foran Farums Masha Semak.

I Herresenior viste Rasmus Djurhuus, OK Pan Århus sig atter i rollen som ”Kongen af Nordsjælland”. Rasmus er altid med fremme ved vigtige løb i de Nordsjællandske skove og vandt i dag sit sjette danske seniormesterskab på ultralang distance. Imponerende. Undervejs var der dømt dødt løb i forhold til Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde, der også vandt sølv i 2014. Men på det sidste langstræk på hele 4,2 km var Rasmus klart hurtigst og da Andreas derefter mistede tid i et vanskeligt og diffust parti i skovens vestligste del, var sejren klar. 4:53 blev marginalen. Sprintstafet-verdensmester Søren Bobach gik i dag kold og endte uden for medaljerne. Det gav plads til en glædelig tredjeplads til andetårs senior Eskil Schøning fra OK West i Varde. Eskil var godt med den første time før kræfterne begyndte at slippe, men flot at han kæmpede sig hjem til sin første seniormedalje.

Herrejunior blev planmæssigt vunder at Magnus Dewett, OK Snab, mens Malthe Gaarsdal fra Farum OK efter en usikker start løb flot og vandt en sikker sølvmedalje, mens Carl Emil Schøier Kovsted fra Tisvilde Hegn OK sikrede sig bronzen. I damejunior var der afbud fra favoritten Miri Thrane Ødum, hvilket Amanda Falck Weber fra Tisvilde Hegn OK udnyttede til at sikre sig sejren. Amanda var uheldig at være uden kræfter ved Junior VM i sommer, hvilket gør det ekstra glædeligt atter at se hende øverst på skamlen. Et andet stortalent, Josefine Lind, OK Gorm, førte med over et minut ved den 12. af de 16 poster, men efter Amanda vandt de sidste fem stræk, var sagen klar. En stabil og sikker præstation sikrede Iben Valery fra Tisvilde Hegn OK bronzen.

Der er meget god læring at hente fra trackingen og stræktiderne fra løbet. De ekstremt lange stræk viste sig i mange situationer særdeles udslagsgivende og det er tankevækkende hvor vanskeligt mange deltagere havde ved at finde de rigtige vejvalg.

I næste weekend er der atter ranglisteløb på Sjælland, når OK Roskilde arrangerer sprint ved havnen i byen og OK 73 som traditionen byder står for sæsonafslutningen ved den 51. Jættemil, der afholdes i Store Dyrehave ved Hillerød.


Uddrag fra resultatlisten

D21
1. Maja Alm OK H.T.F. 1:49:28
2. Cecilie F. Klysner FIF Hillerød Orientering 1:53:40
3. Ane Linde OK Pan Århus 2:01:31

H21
1. Rasmus Djurhuus OK Pan Århus 2:20:54
2. Andreas Hougaard Boesen OK Roskilde 2:25:47
3. Eskil Schøning OK West 2:35:29

H -20
1. Magnus Dewett OK Snab 1:54:51
2. Malthe Gaarsdal Farum OK 2:02:18
3. Carl Emil Schøier Kovsted Tisvilde Hegn OK 2:06:40

D -20
1. Amanda Falck Weber Tisvilde Hegn OK 1:42:23
2. Josefine Lind OK Gorm 1:44:13
3. Iben Valery Tisvilde Hegn OK 1:48:19

Samtlige resultater og stræktider findes via linket nedenfor.

http://www.fiforientering.dk/Joomla3/index.php/dm2015