Skip to main content

World Cup: SAMLET DANSK SEJR I SPRINTSTAFET

| Administrator | Nyheder 2015

En sjetteplads på dagens sprintstafet var nok til at sikre landsholdet den samlede World Cup-sejr.

Med en sjetteplads på dagens sprintstafet snuppede Danmark den samlede World Cup-sejr i orienteringsløb, hvor hjemmebanefavoritterne fra Schweiz vandt dagens afdeling.

Med et stærkt udlæg fra debutanten Cecilie Klysner og en god sidstetur fra Maja Alm, blev der skrabet World Cup-point nok sammen til at holde både Schweiz og Sverige bag danskerne i det samlede klassement. Det er første gang siden 1998, at Danmark slutter øverst i World Cup-sammenhæng.

- Det er en fantastisk måde at slutte en helt fantastisk sæson på. Især efter at vi har haft modgang med skader og sygdom på det sidste, så er det med til at løfte hele gruppen, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Cecilie Klysner lagde stærkt ud på førsteturen, og løb længe sammen med den førende schweizer Rahel Friedrich, der også var først i mål. Inden skiftet tabte hun lidt tid, men sendte Tue Lassen ud kun 32 sekunder efter schweizerne som nummer syv.

Netop den præstation imponerer landstræneren, fordi Cecilie Klysner afløser en skadet Emma Klingenberg på det stafethold, der vandt VM-guld for to måneder siden.

- Hun kommer ind på det hold, der har vundet VM og skal så løfte opgaven. Hun laver en lille fejl, så det kunne ikke være meget bedre, siger Lars Lindstrøm.

På andenturen tabte Tue Lassen to placeringer og var ved skiftet lidt mere end to minutter efter Schweiz med Matthias Kyburz, der løb en suveræn tur og reelt sikrede schweizerne sejren allerede dér. Søren Bobach kunne ikke følge med de hurtigste på sin tredjetur, og blev blandt andet overhalet af Sveriges Jerker Lysell, der løb en imponerende hurtig tur og hentede 10 placeringer undervejs.

Så var der lagt op til spænding inden sidsteturen, hvor den tre-dobbelte verdensmester Maja Alm skulle forsøge at hente så mange placeringer som muligt - for ikke at blive overhalet af de suveræne schweizere og Sverige i den samlede World Cup-stilling.

Og her viste VM-dronningen sit værd og løb Danmark op på en 6. plads i det bakkede og sneklædte by-terræn i Arosa. Selv om Sveriges Annika Billstam fortsatte det svenske comeback og snuppede tredjepladsen, kunne hverken svenskerne eller Schweiz hente det store forspring i point, som Danmark havde skrabet sammen i årets første World Cup-stafetter.

- Det føltes overraskende godt i dag. Selv om formen ikke er som til VM, så har jeg en stor selvtillid her på sprintdistancen. Og så var jeg ret motiveret, for jeg vidste godt, at der bare skulle et rimeligt løb til, for at vi kunne vinde samlet, siger Maja Alm.

Det er første gang at Danmark vinder en samlet World Cup-konkurrence siden 1998, hvor både stafetlandsholdet og Chris Terkelsen sluttede øverst.

Tidligere på året vandt Danmark fire guldmedaljer ved VM i Skotland - blandt andet i sprintstafetten,.

World Cup, Mix-sprint-stafet, Arosa, Schweiz
3,7-4,1 km. 18-21 poster.
1. Schweiz 1.04,05 minutter (Rahel Friedrich, Matthias Kyburz, Martin Hubmann, Sara Luescher)
2. Finland + 1,15 min.(Sofia Haajanen, Topi Raitanen, Mårten Boström, Merja Rantanen)
3. Sverige + 1,20 min. (Emma Johansson, Jonas Leandersson, Jerker Lysell, Annika Bilstam)
6. Danmark +1,51 min. (Cecilie Klysner, Tue Lassen, Søren Bobach, Maja Alm)

Resultat for 2015, 3 afdelinger
1. Danmark 225 point
2. Schweiz 210 point
3. Sverige 205 point