Skip to main content

Jomfruelige MTBO terræner på Fyn

| Administrator | Nyheder 2015

I weekenden var Svendborg OK sammen med OK Melfar og Faaborg OK vært ved årets sidste MTBO konkurrencer.

Der blev kørt 3 sjove og udfordrende konkurrencer i 3 nye skovområder, og med banelægning i høj klasse.

Fredag stod den på sprint i Svendborg i meget stirigt og i MTBO-henseende interessant terræn. Der var bred enighed om, at området var særdeles velegnet til disciplinen. Kasper Wilken, Søllerød OK, havde sammensat nogle gode og udfordrende baner hvor både fysikken og O-teknikken blev sat på prøve.

Lørdag var OK Melfar i centrum og med udgangspukt fra naturcentret ved den gamle Lillebælts bro, var der lagt op til hård konkurrence i Hindsgavl, hvor både kronvildt og de mange porte ud og ind af området udfordrede rytterne. Igen havde banelæggeren, Ramsus Sørensen, OK Melfar, lavet nogle gode baner, og alle blev godt udfordret ikke mindst på afslutningen, hvor O-teknikken blev ekstra krævende.

Søndag blev afslutningen kørt i Sollerup og Svanninge bakker. Sollerup har tidligere i 2012 været brugt til MTBO, men vi har aldrig kørt i Svanninge bakker, et område der bestemt udfordrede alle ryttere, både store og små. Det gjaldt både i orienteringen og de køretekniske egenskaber. Banelæggeren Erik Damsgaard havde sammensat nogle spændende baner (måske en tand for spændende for de mindste – som havde meget store udfordringer), men også de noget mere rutinerede havde svært ved at finde rundt på de mange små og sjove spor. Vejvalget var essentielt, og det forkerte valg kunne trods perfekt gennemførsel koste flere minutter.

De 3 løb var også de sidste afdelinger i MTBO cuppen, ikke kun for Eliten men også for ungdoms- og masterklasserne, og sidste afdeling skulle vise sig afgørende i for placeringerne i toppen i flere af klasserne.

I Elite klasserne havde Camilla Søgaard dog sikret sig sejren i D21 allerede før weekenden, mens brormand Rasmus Søgaard stadig skulle kæmpe med at sikre sig topplaceringer i 2 af de 3 sidste løb, hvilket også lykkedes med to 2. pladser. Dermed var det igen de danske mestre der vandt Trimtex MTBO cup i både D21 og H21.

Sæsonen er nu overstået, men der er fortsat konkurrencer rundt omkring i DK. I Nordsjælland vil der igen i år henover vinteren arrangeres MTBO vinterserie, og i Midt- og Nordjylland starter MTBO vintercuppen op i oktober. Sidstnævnte er dog udenfor DOF regi, og i en lidt anden stil, da det er pointløb og ved hver post skal der svares på mærkværdige spørgsmål, men cyklen og kortholderen er stadig en vigtig del.

Næste års kalender arbejdes der intenst på, men allerede nu kan vi afsløre, at sæsonen med stor sandsynlighed indledes til påskeløbene i 2016.

De samlede resultater i Trimtex MTBO cup (H/D21) findes her: http://do-f.dk/elite/mtbo.html

De samlede resultater i MTBO cuppen (ungdom og masters) findes her: http://mtb-o.do-f.dk/log/subpages/MTBOCup2015.xls

http://www.fynskmtbocup.dk/index.asp