Skip to main content

Regn, mudder og hårdt arbejde - det er MTBO

| Administrator | Nyheder 2015

I weekenden blev den 5. MTBO runde afviklet. Runden bestod af 2 mellemdistancer, denne gang med udgangspunkt i skovene omkring Rold.
Traditionen tro blev der for 5. gang afholdt Rebild 2 dages, og for 3. år i træk var der MTBO på programmet. Konceptet forsøger at samle Fod-O og MTBO for derved at skabe et støre samhørighed mellem de forskellige discipliner i dansk orientering, og det lykkedes ret godt med et fælles opløb mod mål for både Fod-O og MTBO dog adskilt i 2 sluser.
Lørdagens løb blev noget udfordret af ganske store regnmængder, som ikke mindst gjorde spor og veje meget våde og smattede, men som også skabte en del andre udfordringer såsom duggede, ødelagte kort, mange mekaniske problemer og ikke mindst duggede briller. Sidstnævnte er ikke en god kombination når man skal holde balancen på de små smattede spor.
Hos damerne blev det en meget tæt kamp mellem Camilla Søgaard, Horsens OK, og Cæcilie Christoffersen, OK Øst, da blot 5 sek. adskilte dem efter 10,3 km udfordrende cykling. Denne dag blev det dog til Cæcilies fordel.
I herreklassen manglede en stor del af eliten, og da Rasmus Søgaard tidligt på løbet måtte udgå med defekt, skulle kampen stå mellem Peter Reibert Hansen fra FIF Hillerød og Johan MacLassen, OK Pan, lokalkendskabet kom dog Johan til gode, og Peter måtte stille sig tilfreds med en 2. plads.
Om søndagen var regnen stilnet af, men skoven var fortsat meget våd og meget fedtet efter lørdagens regnvejr, så påpasselighed i sving og på de små spor var fortsat en nødvendighed.
Camilla viste sig dog stærkere end konkurrenterne, mens Cæcilie måtte se sig henvist til 3. pladsen, da Anke Dannowski tog 2. pladsen. Dermed kunne Camilla sikre sig sejren af den 5. runde og et gavekort fra Trimtex.
I herreklassen skulle slaget igen slås mellem Peter og Johan, og de lå meget tæt det meste af vejen, men da Johan laver en grum fejl på slutningen, stryger Peter forbi og tager sejren. Da Johan og Peter herefter var à point, skulle kampen om samlet sejr i 5. runde afgøres på tid. Her var Johan hurtigst, og han vandt således 5. runde og gavekortet til Trimtex.
Om små 2 uger slutter MTBO sæsonen i Danmark med 6. runde, denne gang på Fyn, hvor Svendborg OK, Melfar OK og Fåborg OK, står som arrangør af de 3 afsluttende konkurrencer, der ligeledes bliver afgørende i kampen om MTBO cuppen. Dette gælder også for de øvrige klasser fra H/D12 til H/D70, som året igennem har kæmpet om vigtige point.

http://www.rebild2dages.dk/