Skip to main content

VM: Dansk medaljehåb på sidstedagen

| Administrator | Nyheder 2015

På fredagens langdistance håber Ida Bobach på at kunne blande sig i medaljestriden.

Det danske landshold i orienteringsløb har haft et fænomenalt VM i Skotland med tre guldmedaljer, og i dag slutter mesterskabet med den lange distance.

Og endnu en gang er der gode muligheder for en medalje - de høje forventninger er til Ida Bobach, der onsdag blev verdensmester på stafetten sammen med Maja Alm og Emma Klingenberg.

- Ida er i topform, og vi tror på medalje til hende. Hun drømmer om guld, men konkurrencen er hård, siger landstræner Lars Lindstrøm.

På sidstedagen bliver løberne sendt ud i det mest barske terræn i løbet af ugen, der byder på masser af højdekurver. Og i det skotske højland skal mændene ud på 15,5 kilometer med 32 poster - for kvinderne er det 9,7 kilometer og 19 poster.

- Jeg tror, at der er mange, der kan være med. Forhåbentlig er jeg selv én af dem. Men både svenskerne, finnerne og nordmændene er rigtigt dygtige, så der bliver mange om buddet, siger Ida Bobach.

Hun viste så sent som i juni, at hun kan være med i toppen på den lange distance, da hun vandt en World Cup-afdeling - endda foran den ellers så suveræne svensker Tove Alexandersson.

Cecilie Klysner bliver også kastet ud på de knap 10 kilometer i dag, mens Ane Linde desværre er blevet syg, og ikke stiller til start.

Hos mændene er det Tue Lassen og Thor Nørskov, der skal ud og prøve kræfter med højlandet.

- Drengene føler sig stærke og velforberedte, og glæder sig til at vise, hvad de kan, siger Lars Lindstrøm.

Danske starttider:
Cecilie Klysner 11.28
Thor Nørskov 12.48
Tue Lassen 13.24
Ida Bobach 14.25

http://www.woc2015.org