Skip to main content

VM: Kæmper om flere medaljer på mellem i dag

| Administrator | Nyheder 2015

Landsholdet skal ud i noget der ligner dansk terræn på dagens mellemdistance.

Efter en suveræn start på VM i Orienteringsløb med hele to guldmedaljer skal det danske landshold i dag ud på mellemdistancen. Og samtidig flytter konkurrencerne ud fra små landsbyer ved kysten og ind i de skotske skove.

Der venter 6,2 kilometer og 25 poster i herreklassen, mens kvinderne skal ud på 5,3 kilometer og forbi 21 poster undervejs - med en forventet vindertid på lidt over en halv time.

Og selv om de danske løbere allerede har været oppe på det øverste trin på podiet to gange, så er det langt fra utænkeligt, at det kan blive til flere toppræstationer.

- Vi fortsætter hvor vi slap, og har store forventninger. Vi er i hvert fald med i kampen flere medaljer, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Maja Alm, der suverænt vandt VM-guld på sprintdistancen i søndags, er også at finde i startfeltet på tirsdagens mellemdistance.

- Målsætningen er top seks og på en rigtig god dag håber jeg, at jeg kan tage en medalje, men så skal det hele også spille. Jeg har mest trænet på asfalt for at blive klar til sprintdistancerne, og det kan jeg godt mærke, når jeg skal løbe i det mere bøvlede skovterræn, siger Maja Alm.

I fjor løb Maja Alm sig til en sjetteplads på mellemdistancen, mens de største forhåbninger knytter sig til Ida Bobach, der vandt VM-sølv i Italien.

- Jeg tror, at terrænet kommer til at ligne det vi har hjemme i Danmark. Så det bliver nok tæt, fordi der er mange, der er gode til den terræntype. Så jeg skal være fokuseret hele vejen og så håber jeg på at være med i toppen, siger Ida Bobach.

Danske starttider
Ane Linde 14.00
Maja Alm 14.16.30
Ida Bobach 14.46.30

Søren Bobach 16.21
Christian Bobach 16.24

De første løbere sendes i skoven kort før kl. 13 dansk tid - og SVT1 og NRK1 begynder transmissionen omkring kl. 14.

http://www.woc2015.org