Skip to main content

VM: Tæt sprintstafet i vente lørdag aften

| Administrator | Nyheder 2015

Landstræner Lars Lindstrøm udpeger Schweiz og Sverige som de største konkurrenter i lørdagens sprintstafet

Lørdag aften bliver de første medaljer ved VM i Skotland delt ud, når løberne skal igennem sprintstafetten, der foregår i kystbyen Nairn.

Ligesom fredagens sprintkvalifikation, hvor det danske landshold fik samtlige seks startende videre til finalen, skal der løbes i bymiljø - hvilket betyder vejvalgsorientering i høj fart.

Og det er en af de discipliner, hvor der er høje forventninger til det danske landshold, der sidste år hentede en sølvmedalje ved VM i Italien.

- Jeg forventer, at det bliver en super tæt stafet, hvor mange hold kan være med i kampen om medaljerne. Sverige og Schweiz bliver vores største modstandere, men også Norge, Finland, Storbritannien og Rusland vil være med i medaljestriden, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Sprintstafetten løbes over fire ture i rækkefølgen kvinde-mand-mand-kvinde. Distancen for kvinderne er 3,8 kilometer, mens mændene løber en anelse længere, nemlig 4,3 km.

Og ligesom i fjor stiller Danmark med firkløveret Maja Alm, Emma Klingenberg, Søren Bobach og Tue Lassen.

- Holdet er spændt, men glæder sig. Alle ved, at det kræver en rigtig god dag for alle fire, for at vi vinder medalje - og på den perfekte dag løber vi for guld, siger Lars Lindstrøm.

Sprintstafetten skydes i gang kl. 19.05 dansk tid, og kan følges på arrangørens hjemmeside www.woc2015.org, såvel som på SVT2, NRK2, YLE Fem/Areena og BBC Alba.

http://www.woc2015.org