Skip to main content

Gode danske medaljechancer i det skotske højland

| Administrator | Nyheder 2015

Fredag tager landsholdet hul på VM i Skotland - og målsætningen er tre medaljer

Fredag eftermiddag tager de bedste danske orienteringsløbere hul på årets ubestridte højdepunkt, VM i Skotland. I løbet af den kommende uge skal der deles 27 medaljer ud, og der er store forventninger til at flere af dem ender omkring danske halse. Så sent som i juni vandt Ida Bobach en World Cup-afdeling på den lange distance, og to dage senere var Emma Klingenberg, Søren Bobach, Tue Lassen og Maja Alm på podiet efter en andenplads i sprintstafetten.

Landsholdet har netop været på en tre uger lang træningslejr i det skotske for at forberede sig til de forskellige udfordringer, der venter: Sprintdistancerne afvikles i landsbyer, der med gamle bykerner og smalle gyder byder på stressende orienteringsløb i maksimal fart. Og sidst på ugen skal løberne prøve kræfter med det barske, skotske højland på den lange distance.

Det er på mange måder år 1 efter den største triumf i landsholdets historie, da det i fjor blev til fænomenale seks medaljer ved VM i Italien. Månedlange minutiøse forberedelser gav udbytte i VM-ugen med blandt andet tre medaljer i den spektakulære sprintfinale i centrum af Venedig – her blev Søren Bobach den første danske individuelle verdensmester i mere end 20 år.

I år er målsætningen at tage tre medaljer med hjem fra det nordlige Skotland i løbet af VM-ugen.
Og det er ifølge landstræner Lars Lindstrøm på kvindesiden, at mulighederne for metal er størst:
- Vi har store chancer i især damernes stafet og mix-stafetten, og så har vi også gode chancer på alle de individuelle distancer på damesiden. Ida Bobach på mellem og især lang. Også Emma Klingenberg bliver spændende og så selvfølgelig Maja Alm, der har været vores bedste løber til VM – historisk set.

Netop Maja Alm har vundet fire VM-medaljer – tre sølv og én af bronze. Hun har i ugen op til mesterskabet leveret imponerende resultater i fysiske test, og vil meget gerne kravle det sidste skridt op på podiet i år:
- Det er guldet vi går efter – og det skal det være på alle distancer, som vi vandt medaljer på sidste år. Og så skal jeg have rigtig meget fokus på at lave den perfekte præstation. Det er det, der kommer til at afgøre det.

Den regerende verdensmester Søren Bobach stiller naturligvis igen til start på blandt andet sprintdistancen i Skotland. Men han er realistisk i sine forventninger til at forsvare guldet:
- Jeg ser ikke mig selv som favorit – der er nogle, der løber hurtigere end mig. Jeg skal ligesom sidste år være rigtig godt forberedt og løbe et godt løb rent teknisk. Det handler ikke om top-speed, men om gennemførelsen.

Kontaktpersoner
Erling Thisted, udviklingskonsulent, Dansk Orienterings-Forbund, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf 4196 9372
Lars Lindstrøm, landstræner, Dansk Orienterings-Forbund, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf 4196 9373

Link til VMs hjemmeside findes herunder.

http://www.woc2015.org