Skip to main content

Endelig en fuldtræffer for Miri Thrane Ødum

| Administrator | Nyheder 2015

5. plads på langdistancen ved junior VM

Fra Helge Lang Petersen har jeg modtaget følgende rapport (og et par billeder ér på vej):

"Jeg har forberedt mig i over et år på den her langdistance og det var svært ikke at være nervøs, da jeg ventede på at få lov at starte", fortalte Miri efter løbet.

"Det var skønt endelig at kunne gøre noget efter al den venten."

Miri kom godt i gang, selvom man godt kunne være lidt nervøs når man så vejvalget ind til tredje post, en sten på en skråning, der også var første radiopost. Men Miri var kun få sekunder efter der og kom ind i en god rytme.

"På langstrækket fandt jeg en god trace gennem moserne nord om, men jeg blev lidt usikker ind mod posten og tabte nok lidt tid.

Jeg kom op til den finske pige, der startede to minutter før ved post 10, der lå ved noget undervegetation. Vi stod og kiggede på hinanden, men så fik jeg fanget koncentrationen, læst mig ind og fundet posten.

Til sidste post tog jeg et lidt for langt vejvalg."

På trackingen kunne vi se den senere vinder, svenske Sara Hagström, der startede 4 minutter efter Miri, var lige ved at kunne se Miris ryg ved 8. Post, men Det blev ved lige ved og næsten og Miri holdt flot afstanden på den sidste del af banen.

"Jeg tænkte øv, da jeg så Sara skulle starte 4 minutter efter mig, men så tænkte jeg, at det jo ikke var noget, jeg kunne gøre noget ved.

Og jeg er rigtigt glad for, at hun ikke kom op", sluttede Miri, der på 5. Pladsen blot havde en løber fra hvert af de andre store o-lande, Sverige, Finland, Schweiz og Norge foran sig.

Blandt de øvrige piger, præsterede både Caroline Gjøtterup, Astrid Maag og Mathilde Nørgaard Kracht nogle rigtigt gode tekniske løb, hvor både Caroline og Astrid længe lå med nogle af de bedste tider på første radiopost.

I herreklassen var det igen Magnus Dewett, som leverede den bedste danske præstation.

Finske Olli Ojanaho var igen den stærkeste, men Magnus endte på en fuldt godkendt 20. plads. Han var nr. 13 ved stævnepladspassagen kort før mål, men var uheldig med sekunderne sidst på banen.

Magnus har stille og roligt arbejdet sig tættere på topløbene og kunne igen være godt tilfreds med sit løb.

Björn Cederberg var yderligere et par minutter efter på 28. pladsen, mens de øvrige danske herrer var at finde list længere nede i resultatlisten.

Fredag afsluttes junior VMmed stafet, der ligesom langdistancen afvikles fra Raulands Skicenter med en fantastisk udsigt til de sneklædte norske bjergtoppe.

Resultaterne fra langdistancen

W 20
1. Sara Hagström, SWE 52,06
2. Anna Haataja, FIN, 52,46
3. Sandrine Müller, SUI. 54,19
4. Heidi Mårtensson, NOR 54,46
5. Miri Thrane Ødum, DEN. 55,44
29. Caroline Gjøtterup, DEN 63,37
30. Astrid Maag, DEN, 63,59
37. Mathilde Nørgaard Kracht, DEN, 65,25
60. Amanda Falck Weber, DEN 70,50
Josefine LInd DEN. DSQ

M20
1. Olli Ojanaho, FIN. 67,00
2 Simon Hector, SWE. 68,15
3. Andreas Soelberg, NOR. 68,26
20. Magnus Dewett, DEN. 73,24
28. Björn Cederberg, DEN, 75,45
71. Emil Øbro, DEN 84,17
90. Carl Emil Schøier Kovsted, DEN 88,03
117. Aske Jepsen, DEN. 96,18

Magnus Maag startede ikke, da han efter sin skadespause endnu ikke fysisk er parat til en så krævende bane, men han er klar til stafetten fredag.

http://www.liveresultater.no/includes/individuell/orientering/mobile/index.php?a=434