Skip to main content

Kristianssand OK fra Norge vandt Jukola stafetten

| Administrator | Nyheder 2015

OK Pan Aarhus nr. 31

Endnu en gang satte Jukola stafetten i Finland nye standarder for arrangement af et orienteringsstævne med en virkeligt interessant GPS- og videotransmission fra starten kl. 22:00 dansk tid til målgangen for vinderholdet lidt efter kl. 06:00 her til morgen. Den professionelle norske speaker, Jørn Sundbye, kunne glæde sig over norsk dobbeltsejr i årets udgave.

OK Pan Aarhus var rigtigt godt med i starten, hvor Jonas Munthe endnu en gang viste sin store stabilitet på førsteturene, da han var hvor han skulle være og kom i mål med førerfeltet 1:16 efter de førende som nr. 26.

Christian Bobach bragte holdet op som nr. 19, og var knap 4 minutter efter ved skiftet.

Fra videotransmissionen og fra de løbende fotografer, der fulgte nogle af løberne på nogle strækninger i skoven, kunne man se, at der blev løbet ufatteligt hurtigt af de bedste hold. Tue Lassen skiftede som nr. 8 – 8 minutter efter. Magnus Dewett løb en ny fin tur, men den talentfulde juniorløber kunne ikke helt hænge med stjerneholdene og skiftede som nr. 21. Mønsteret var det samme for Jakob Edsen, der sendte Rasmus Djurhuus ud som nr. 30 – en placering som han holdt, mens Søren Bobach til sidst løb holdet i mål som nr. 32, små 37 minutter efter vinderen.

Oppe foran så Haldens SK fra Norge længe ud til at gentage en af fortidens bedrifter: Gå i spids tidligt og defilere sejren hjem, efter veteranen Jarkko Huovila bragte holdet i spidsen på 2. tur og Fredric Portin lavede hul på den lange tredje tur og Magne Dæhli løb ud på sidste tur med et forspring på 42 sekunder til Kristianssand. Men Magne Dæhli var tydeligt påvirket af nerver, da han lavede et stort bom på en post, hvor der lå en stor vej umiddelbart bag posten, som os, der sad med det kølige overblik bag computerskærmen, tydeligt kunne se, hvordan vi skulle have håndteret. Men det er lidt sværere at være der selv og i hvert fald sagde en ekstremt stærkt løbende Daniel Hubmann tak for det og så sig ikke siden tilbage og kunne hyldes af holdkammeraterne som sikker vinder ved målgangen. Kalevan Rasti blev nr. 3 efter Halden, idet Magne Dæhli præcis undgik at blive indhentet af Thierry Gueorgiou, da han bommede og derefter atter fik styr på det.

http://www.jukola.com