Skip to main content

VM Holdet 2015 er udtaget

| Administrator | Nyheder 2015

5 damer og 7 herrer skal repræsentere Danmark til VM i Skotland d. 31. juli til 7. august

VM 2015 bliver en vanskelig opgave. Skotland byder på store udfordringer såvel fysisk, som orienteringsmæssigt, og der er lagt op til både tætte konkurrencer, stærk modstand og krævende terræn. Det er et stærkt og optimistisk dansk hold der rejser til Skotland for at forsætte på succesbølgen fra 2014. Målsætningen for holdet er uændret, holdet går efter at vinde 3 medaljer til Danmark.

Chancerne er mange, det viste den senest World Cup runde i Norge/Sverige i starten af juni, men marginalerne er små og konkurrencen hård. Landsholdet arbejder derfor efter en strategi hvor de enkelte løbere fokuserer på 1-2 primære distancer. Målet er at øge mulighederne for optimal forberedelse og succes til VM. Dette påvirker udtagelsen og derfor er det i år et stort hold på 12 løbere der repræsentere Danmark til VM. Ligeledes er der i udtagelsen blevet lagt vægt på at Danmark stiller med stærke kort på alle distancer, og derfor vil verdensklasseløberne starte på flere individuelle distancer.

De største forventninger ligger naturligt på medaljevinderne fra 2014 med verdensmester Søren Bobach, OK Pan Aarhus i spidsen. Særligt fokus har landsholdet i år på både mix-sprintstafetten og den normale stafet. I forbindelse med udtagelsen er der taget særligt hensyn til dette, og stafet er prioriteret foran individuelle starter.

Damer:
Ane Linde, OK Pan Aarhus - Mellem, Lang
Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering - Sprint
Emma Klingenberg, Faaborg OK - Sprint, Sprintstafet, Stafet, Lang
Ida Bobach, OK Pan Aarhus - Mellem, Stafet, Lang
Maja Alm, OK HTF Haderslev - Sprint, Sprintstafet, Mellem, Stafet

Herrer:
Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde - Sprint
Christian Bobach, Silkeborg OK - Mellem
Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900 Orientering - Sprint
Søren Bobach, OK Pan Aarhus - Sprint, Sprintstafet, Mellem, Stafet
Søren Schwartz, FIF Hillerød Orientering - Stafet
Thor Nørskov, OK Øst Birkerød - Lang
Tue Lassen, Faaborg OK - Sprint, Sprintstafet, Stafet, Lang

Tue Lassen er med sin 29 år ældste løber på det danske landshold, og står dermed i spidsen for et ungt og lovende hold der både giver VM debut til Cecilie Friberg Klysner fra FIF Hillerød Orientering, Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900 Orientering og Thor Nørskov OK Øst Birkerød, samt comeback til Ane Linde, OK Pan Aarhus. Ane Linde har tidligere repræsenteret Danmark ved VM i 2006 på hjemmebane i Aarhus og i 2008 i Olomouc, Tjekkiet. Sammen med de unge debutanter er Ane Linde med til at sikre en god bredde på holdet. Ambitionen er at alle danske løbere med gode præstationer kan placere sig blandt de 30 bedste.

VM-programmet
31/7 \tSprint kvalifikation, Forres
1/8\tMix-sprintstafet, Nairn
2/8\tSprint finale, Forres
4/8\tMellemdistance, Darnaway
5/8\tStafet, Darnaway
7/8\tLangdistance, Glen Affric\t

Kommentarer til udtagelsen eller uddybning kan fås ved henvendelse til Landstræner Lars Lindstrøm på mobil 41 96 93 73.
Udtagelsen er foretaget af landstræneren i samråd med assisterende landstræner Torbjørn Gasbjerg og løberrepræsentant Signe Søes

http://www.woc2015.org