Skip to main content

DM Sprint i Roskilde

| Administrator | Nyheder 2015

Vær forberedt på trafikudfordringer i Roskilde

Årets DM i sprintorientering afvikles i Roskilde lørdag den 30. maj 2015. EM Sprint byen fra 2004 lægger således atter gader til orienteringsidrættens hurtigste disciplin.

Der venter deltagerne en helt særlig oplevelse. Dels fordi løbet afholdes i Roskildes historiske centrum omkring den berømte domkirke og dels fordi banerne lægges af en af Danmarks bedste sprintorienteringsløbere. Andreas Hougaard Boesen erobrede en flot 8. plads i sprint World Cuppen på Tasmanien i januar og giver nu sin klub, OK Roskilde, en hjælpende hånd med at lægge banerne.

Tilskuerne bliver derudover vidne til en sand perlerække af danske verdensstjerner, da Danmark jo i 2014 satte sig solidt på verdenstronen i sprintorientering: Søren Bobach (OK Pan Aarhus) verdensmester, sejr i sprintstafet-worldcuppen og yderligere medaljer til Tue Lassen (Faaborg OK) og Maja Alm (OK HTF Haderslev) i det individuelle verdensmesterskab, der blev afholdt i Venedigs gader i juli 2014. Søren og Maja var senest med i Liga på P3 i dag, torsdag den 28. maj.

Og så er Maja Alm endda ikke engang storfavorit i dameklassen, da en anden sprintspecialist, Emma Klingenberg (Faaborg OK) meldes i storform efter hun for blot en uge siden vandt den svenske rangliste Swedish League. Emma har det seneste år boet i Stockholm og har leveret en perlerække af topresultater og vil helt sikkert give Maja kamp til stregen. Og så er der Ida Bobach (OK Pan Aarhus), der på lørdag starter et minut efter Maja. Ida satser ikke på sprint i de store mesterskaber, men hun har før drillet sine landsholdskolleger ved DM sprint og måske hun gør det igen. Og med yderligere en række unge stortalenter på plads er der lagt op til et brag af en konkurrence.

Løbet afholdes med centrum i Palægården, der ligger umiddelbart øst for Roskilde Domkirke og det hele bliver afgjort mellem kl. 15:30 og 16:00 på lørdag den 30. maj. Emma starter 15:31, Maja 15:33, Ida 15:34, Søren 15:39 og Tue 15:43.

De to juniorklasser starter i samme tidsrum som seniorerne, mens alle øvrige mesterskabsklasser starter fra omkring kl. 16:00.

Roskilde er en særdeles populær arrangørby i denne weekend, hvor der er løbearrangement i en af byens parker, samt racerløb omkring havnen. Det vil helt givet betyde trafikudfordringer, så deltagerne opfordres til at komme i god tid og opmærksomt studere klubbens transportanvisninger – ikke mindst anbefalingen om at tage toget til løbet. Startliste via linket nedenfor.


http://okr.dk/loeb/dmsprint2015/dmsprint2015.htm