Skip to main content

MTBO Camp for 10. gang

| Administrator | Nyheder 2015

Fra onsdag til søndag i den kommende uge samles MTBO-ryttere fra hele Europa til årets store MTBO camp, som afholdes for 10. gang. I år er det med base i Hanstholm, og rytterne skal i løbet af de 5 dage køre Nordvestjylland, også kaldet Thy, tyndt. Jørn Svensen er hovedansvarlig.

MTBO camp er et tiltag, som Johan Holkmann Jacobsen startede tilbage i 2006 på Bornholm. Dengang var der 65 deltagere. Han gentog succesen de efterfølgende 4 år, altid med nyt udgangspunkt. Derefter gik Jørn Svensen med i projektet, og camp’en har efterfølgende skiftet mellem Johan og Jørn som arrangør. Efterhånden har vi været vidt omkring, af steder kan nævnes: Tisvilde, Slettestrand, Silkeborg, Hillerød og Åhus i Sverige.

På startlisten er der i år ikke mindre end 191 deltagere fordelt i klasser fra senioreliten til de helt unge og veteranerne. Trods et fravær fra både den russiske og østrigske elite er feltet i eliteklasserne skarpt med store navne som Hans Jørgen Kvåle, Norge, og Marika Hara, Finland.

MTBO camp er efterhånden blevet en forårsklassiker, som mange prioriterer højt, da den giver en masse god træning tidligt i sæsonen samtidig med, at rytterne får mulighed for at konkurrere mod mange af de allerbedste.

Onsdagen startes med en aften-/natsprint i Vester Thorup. De efterfølgende dage til og med lørdag vil der være mulighed for 2 træninger hver dag, en konkurrence-orienteret træning om formiddagen og en mere O-teknisk orienteret træning om eftermiddagen. Søndag afsluttes det hele med den klassiske høker, eller ultra-lang, med distancer på op mod 55 km.

Forhåndstilmeldingen er slut, men hvis man har fri og lyst til at prøve det an, så kan man tilmelde sig på dagen ved blot at møde op som et almindeligt træningsløb (blot i lidt større omfang).

http://www.mountainbikeorienteeringworld.com/index.php?page=home