Skip to main content

Tredelt træningslejr op mod VM

| Administrator | Nyheder 2015

Landsholdet på rundtur

Umiddelbart efter at have været i aktion ved Danish Spring i Nordsjælland sidste weekend i marts startede seniorlandsholdet på endnu en træningslejr – denne gang en to ugers lejr med fokus på VM i Skotland til august.

De udfordringer som VM løberne til sommer kommer til at stå overfor kræver specifik forberedelse ikke mindst i forhold til terræntype. Da kun ganske få steder i Skotland minder om præcis de terræntyper der skal konkurreres i til sommer, har landsholdet som et led i forberedelserne også valgt at søge terræner uden for Skotland. Og her er danskerne heldigt stillet, da flere terræner i Danmark faktisk minder om det, der skal konkurreres i på mellem og stafetten.

Derfor indledte landsholdet træningslejren med 3 dage på Nordsjælland og brugte områder i bl.a. Grib Skov som en del af forberedelserne. Trods den isnende vinterkulde blev der gået til stålet og flere unge løbere havde taget imod landsholdsledelsens tilbud om at deltage i træningen og fik en fin lejlighed til at træne med deres idoler.

Derefter kig turen til Lake distrikt i England hvor holdet deltog i JK som er et traditionsrigt orienteringsstævne, hvor der i år var et imponerende startfelt med en række verdensstjerne. Stævnet skulle bruges som første rigtige sparring mod verdenseliten. Stævnet bestod af en sprint en mellem- og en langdistance. Her tog Emma Klingenberg og Maja Alm hhv. 1. og 3. pladsen på sprinten. Mens Ida Bobach løb en sikker sejr hjem på mellemdistancen.

På langdistancen leverede bl.a. Thor Nørskov en fornem indsats med en næsten perfekt præstation i et meget krævende terræn.

Se resultaterne via linket nedenfor – og bemærk, hvor talstærkt fremmødet var i stort set alle klasser. Der er virkeligt gang i orienteringen i UK – hvilket tilskuerne til sommerens VM sikkert også vil komme til at mærke.

Efter løbene tog holdet til Braemar i Skotland hvor de resterende VM relevante træninger gennemføres. Holdet melder om højt humør, gode ben og fantastiske forhold med 17 grader og solskin og fede terræner. Blandt træningerne var priroiterede træninger, hvor landsholdsløberne løb med tracking udstyr. Desværre var mobildækningen ikke helt i top, så vi kan ikke vise løbernes vejvalg i de krævende terræner.

12. april vender landsholdsløberne hjemad. Der følger en periode med mere fokus på det nordiske terræn. Dels skal løberne løbe for deres respektive klubber ved Tiomila i starten af maj og dels kommer den første World Cup runde i starten af juni i Norge og Sverige i terræn, som er relevant for VM 2016 i Sverige. World Cuppen bliver samtidig af stor betydning for udtagelsen af VM-holdet, der foretages kort efter World Cup.

http://www.siresults.co.uk/2015/JK/