Skip to main content

Udtagelse af fast gruppe på U16-landsholdet

| Administrator | Nyheder 2015

Fem U16-løbere er foreløbigt udtaget til en fast U16-landsholdsgruppe, mens det forventes at flere løbere bliver udtaget i løbet af året

Formålet med etableringen af en fast U16-gruppe er, at U16-trænerne kan give et antal løbere individuel opfølgning og sparring, og dermed understøtte disse løberes udvikling og læring bedst muligt i et langsigtet perspektiv. Det understøtter således det generelle elitearbejde, der foregår på alle landsholdene, hvor en tæt dialog med landsholdets trænere prioriteres højt.

Ved udtagelsen af løberne til den faste gruppe, har U16-trænerne særligt lagt vægt på, at løberne træner struktureret, og har en god indstilling til elitesport. U16-trænerene understreger, at dette er særlig vigtigt for netop denne aldersgruppe, hvor løberne har et stort udviklings- og læringspotentiale, og hvor løbere kan udvikle sig meget inden for en kort tidsperiode. Herudover er der i udtagelsen lagt vægt på løberens fysiske og tekniske niveau i forhold til løberens samlede udviklingspotentiale. Ved udtagelsen er der også kigget på løbernes resultatniveau.

De udtagene løbere til den faste gruppe er:
Piger:
Agnes Nørgård Kracht, Tisvilde Hegn OK
Ida Øbro, Tisvilde Hegn OK
Lise Termansen, OK HTF
Nikoline Holm Splittorff, FIF Hillerød Orientering

Drenge:
Lasse Fugmann Thamdrup, Allerød OK

Som udgangspunkt er der ikke et maksimum eller minimum for hvor mange løbere, der er plads til i den faste gruppe. Det er derfor muligt at blive udtaget til den faste gruppe i løbet af året, hvis det vurderes, at løberen efterkommer udtagelseskriterierne for denne gruppe.

Ved denne udtagelse har det kun været muligt for 2. års U16-løbere at blive udtaget til den faste gruppe. Supplerende udtagelse til den faste gruppe, herunder 1. års U16-løbere, bliver vurderet efter den anden U16-samling (6.-8. Marts).

Den faste gruppe er forhåndsudtaget til U16-samlingerne. Samlingerne vil forsat bestå af 16 løbere, og der bliver således forsat udtaget løbere til hver enkelt U16-samling.

Ved spørgsmål kan U16-landstræner Jesper Stamp kontaktes på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf: 21857074.

http://landshold.do-f.dk/elite/Pdf/2015/Landsholdsudtagelser%20U16%202015%202014-12-14.pdf