Skip to main content

Udslagsgivende mellemdistance på Tasmanien

| Administrator | Nyheder 2015

Ida Bobach nr. 7

At dømme efter spredningen i resultaterne, var det en udfordrende mellemdistance, der mødte deltagerne i årets anden World Cup afdeling. Afdelingen blev i nat dansk tid afviklet ved Coles Bay på Tasmaniens østkyst.

Vejret var 22-25 grader, overskyet og fugtigt med et par regnbyger undervejs. Rigtigt fint løbevejr. Terrænet var udfordrende - bakket og meget stenet og grønt, som det også kan fornemmes af banerne, som kan ses via arrangørernes hjemmeside.

Ida Bobach blev på en 7. plads bedste danske udøver, men Ida er næppe tilfreds med at være mere end 5 minutter efter svenske Tove Alexandersson, der atter vandt suverænt. Ida fortæller til Kell Sønnichsen: "Starten gik skidt. Jeg blev indhentet tidligt af Tove Alexandersson og jeg kæmpede for at hænge på. Det betød, at vi stressede sammen og jeg gik med på hendes småfejl. Efter publikusmposten mister jeg føling med både hende og Judith Wyder (som startede lige før Ida) og bommede tilmed en post."

Studerer man Idas og Toves stræktider på Winsplits, kan man få en ide om, hvad der er sket: Efter Ida storbommer post 2, har Tove øjenkontakt bagfra. Tove kommer helt op og farten kommer for højt op på vej til post 6, hvor begge bommer, men Tove får den først og Ida løber på ryggen af Tove på det korte stræk til 7-eren og får bedste stræktid. Næste korte og relativt enkle stræk til 8-eren går helt skævt for begge. Derefter kommer Tove atter ind i rytmen og elastikken bliver længere på de næste stræk indtil den helt knækker, når Ida storbommer post 14 og mister en potentiel tredje-/fjerdeplads. Bortset fra stress-forløbet sammen med Ida, har Tove næsten strækvindere på samtlige stræk.

Blandt herrerne var Søren Schwartz Sørensen bedste dansker på 18. pladsen - skarpt forfulgt af Thor Nørskov som nr. 19.

Søren fortæller: "Jeg ville godt have været hurtigere i starten, men laver til gengæld kun små ´kroge´ undervejs. Efter publikumsposten kunne jeg se, at det ville være svært - stenet og tæt - så jeg løb ekstra kontrolleret. Det var et sjovt løb."

Thor fortæller: "Jeg kom fint fra start. Matt Ogden fra New Zealand indhenter mig lige før publikumsposten og tempoet stiger. Det går dog for hurtigt for mig. Alt i alt var det hårdt, men fedt. Jeg kunne ikke gøre det bedre."

Alle resultater og kort med de spændende baner kan findes via linket nedenfor.

Tutzon har igen været på pletten med sit kamera. Fotos kan ses her.

Det sidste af de tre World Cup løb på Tasmanien afholdes med første start lørdag kl. 09:00 lokal tid. Det vil sige fredag aften kl. 23:00 dansk tid. Løber er på langdistance i området Constable Creek, der blev anvendt til Tasmanian O-Carneval i 2002. Kortudsnit fra den gang kan ses her.

Uddrag af resultatlisten

Daner
1. Tove Alexandersson, SWE 29:40
2. Mari Fasting, NOR, 32;18
3. Maria Magnusson, SWE, 33:42
7. Ida Bobach, DEN, 34:58
37. Cecilie Friberg Klysner, DEN, 55:28

Herrer
1. Daniel Hubmann, SUI, 31:48
2. Olav Lundanes, NOR, 32:43
3. Matthias Kyburz, SUI, 33:12
18. Søren Schwartz Sørensen, DEN, 38:03
19. Thor Nørskov, DEN, 38:28
37. Søren Bobach, DEN, 43:42
41. Andreas Hougaard Boesen, DEN, 45:21
46. Jakob Ekhard Edsen, DEN, 50:09

http://oceania2015.com/world-cup-live/