Skip to main content

Låge nr 22: Igen 2 pakker i kalenderen

| Administrator | Nyheder 2014

Orienteringsoplevelser i Hvide Sande ved Vesterhavet


Indholdet under dagens låge er lidt anderledes end normalt. Tilbuddet kan du bruge hver dag hele året rundt - hvis du ellers er ved Vesterhavet, nærmere betegnet i den hyggelige fiskerby Hvide Sande.
 
Her har Herning Orienteringsklub i samarbejde med Holmsland Klit Turistforening lige lavet et nyt orienteringskort over den nordlige del af området. På kortet er afsat 70 faste poster, så du kan lave en ny supersvær bane hver dag året rundt. De fleste poster er placeret i klitterne; men med en del placeringer i byen bliver der også mulighed for at lave lette og mellemsvære baner.
Kortet kan hentes på Turistinformationen, Nørregade 2, 6960 Hvide Sande.
Er du heldig, vil der også være et nyt kort med foto-orientering, hvor du kan se og høre om havneområdets seværdigheder.
 
Hvide Sande og omegn har utrolig mange forskellige overnatningsmuligheder.
Danhostel, Numitvej 5, 6960 Hvide Sande, tlf. 97312105 tilbyder i 2015 10 % rabat på overnatning (dog ikke juni, juli og august) og adgang til den nærliggende svømmehal for halv pris.
 
Du kan læse meget mere om Hvide Sande på: www.hvidesande.dk 
Du kan læse mere om Herning Orienteringsklub øvrige 30 fastpostprojekter på www.herning-orienteringsklub.dk 
 
Indsendt af Asger Kristensen / Herning OK
 
 


- og i den anden ende af landet:
Orienteering Runners - Copenhagen
Iklædt løbetøj, løbesko, klar med kompas og kort i hånden, skinner omkring 20 unge løbere om kap med forårssolen i Søndermarken, som ligger blot 15 minutter på cykel fra Rådhuspladsen i København. Løberne er mødt op for at deltage i en orienteringstræning arrangeret af Orienteering Runners - Copenhagen (ORC). 
Siden april 2014 har ORC afholdt træning hver torsdag for unge bosiddende i Københavnsområdet. Træningerne er både for løbere, som i forvejen er medlem af en orienteringsklub og unge, som interesser sig for orienteringsporten. Hver torsdag sørger trænerteamet for, at der kan trænes orienteringsteknisk uanset niveau.
 
ORC er et projekt for unge 20-30 årige, som er søsat af Østkredsen. Træningerne og fællesskabet skal medvirke til at få flere unge til at interessere sig for orienteringsløb, samt fastholde dem som allerede har interessen. Der har længe været et stort frafald, når den videregående uddannelse starter og bopælen ofte flytter fra nærområdet ved hjemmeklubben, ind til storbyen.
ORC starter op igen efter nytår torsdag den 8. januar, kl. 17.30.
 
Læs mere om træningerne på Facebook-siden: Orienteering Runners - Copenhagen. 330 løbere har allerede fundet vej. 
 
Indsendt af Camilla Bergmann / Orienteering Runners Copenhagen