Skip to main content

Landsholdet sætter kursen mod 2015

| Administrator | Nyheder 2014

Ved samling i Søhøjlandet

Som læsere af forrige nyhed vil vide, var seniorlandsholdsløberne lørdag i aktion for at skygge og forhåbentlig inspirere de 15-16 årige talenter.

Men der var masser af andre ting på programmet for samlingen, der havde som primært formål at evaluere jubelsæsonen 2014 og sætte kursen mod sæsonen 2015.

”Denne samling er lidt anderledes end årets øvrige samlinger” fortalte Landstræner Lars Lindstrøm ved samlingens start fredag. ”Det er ikke så vigtigt hvor meget vi får løbet, men mere vigtigt at vi får et fælles billede af, hvad der skal ske næste år”.

Et af de temaer, som blev indgående drøftet var udtagelse til mesterskaber. Trænerteamet gennemgik de overvejelser, der havde ligget til grund for at stille de stærkest mulige hold – særligt til VM, hvor der er ekstra hård kamp om pladserne. Løberne fik mulighed for at stille uddybende spørgsmål og på den baggrund diskuteredes problemstillingen om udtagelse til VM 2015.

VM i Skotland ligger i starten af august og sidste større konkurrencer før da er World Cup runden først i juni måned. Diskussionen gik på, om man skal udtage holdet lige efter World Cup og kun tage det udtagne hold og reserver med på VM-træningslejren i juli i Skotland, hvor de så kan være fuldt fokuseret på forberedelse. Eller om man skal udtage bruttotrupper til de enkelte distancer til træningslejren og så relativt kort før VM udtage de løbere, der viser bedst form. Trænerne lyttede til løbernes synspunkter og vil i de kommende uger sammen med eliteudvalget træffe endelig beslutning.

Årsprogrammet blev diskuteret med fokus på opmærksomhedspunkter fra året 2014. Skal man drosle aktivitetsniveauet ned efter VM eller skal man holde fuldt fokus indtil sæsonen slutter i oktober/november og først da tage det nødvendige break, hvor man lader batterierne op til næste sæson.

Et tredje tema var træningslejre. Planen for 2015 er lidt færre, men længere træningslejre, hvor der bliver bedre tid til at arbejde med teknikken og tage en ”o-teknik-fri" dag i ny og næ.

Selvom der blev diskuteret livligt og spurgt interesseret, blev der også tid til træning. Størstedelen af løberne deltager i disse uger i et specialeprojekt, som Tue Lassen skriver på Institut for Idræt. Det undersøges, om korte intervaller har en større effekt end lidt længere intervaller og løberne er derfor inddelt i to grupper, som løber intervaller til den helt store guldmedalje. Således også lørdag formiddag, hvorfor nogle af løberne var passende trætte, da de også senere på dagen havde skygget tre motiverede U 16-løbere.

De næste landsholdsaktiviteter følger om få uger, når lidt over halvdelen af landsholdsgruppen rejser til Tasmanien for lige efter nytår at deltage i årets første World Cup afdelinger. Få uger efter de kommer hjem derfra følger den traditionelle Sydsamling, der i 2015 går til det sydvestlige Spanien.