Skip to main content

Ranglisteafslutning i weekenden

| Administrator | Nyheder 2014

Verdensstjerner i aktion i Ballerup og Tisvilde Hegn

En lang og fantastisk sæson skal til at slutte. Og forhåbentlig med et brag ved weekendens to afsluttende ranglisteløb.

Lørdag inviterer Ballerup OK til sprint på helt nyt kort i Ballerups centrum. Ligesom sidste år i Farum er ambitionen at skabe en konkurrence, hvor deltagerne udsættes for udfordrende sprintproblemer i en intens konkurrencesituation. Jo mere krævende udfordringer, løberne mødes med ved de hjemlige stævner, des bedre har vi forberedt dem på, hvad de kan møde ved mesterskaberne ude i verden. Stævnepladsen er placeret tæt på Ballerup Centeret, så der er mulighed for en hurtig formiddagsshopping før det går løb med eliteklasserne, der starter fra kl. 13:00. Ligesom sidste år skal eliteløberne være opmærksom på, at der er karantænezonen, hvortil de skal være ankommet senest kl. 13:00. Der er 1500 meter fra stævnepladsen til karantænezonen.

Løbet er 11. afdeling af seniorernes TRIMTEX Cup, der føres af Maja Alm, OK HTF Haderslev. Maja stiller ikke op lørdag, men er tilmeldt til Jættemilen søndag. I stedet må den dobbelte sølvvinder fra VM, Ida Bobach, påtage sig en noget uvant rolle som storfavorit i et sprintløb. Selvom sprint ikke er Idas primære satsningsområde, løb hun forrygende ved sprinten ved World Cup afslutningen i Schweiz, så evnerne på distancen skal der ikke tvivles på. Ida starter kl. 13:08 og ventes i mål ca. 15 minutter senere.

I Herresenior er feltet mere åbent, selvom sprintverdensmester Søren Bobach, OK Pan Aarhus og VM-bronzevinder Tue Lassen, Faaborg OK, må tage favoritværdigheden. Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde er outsideren her. De tre starter som feltets sidste fra kl. 13:37 – 13:39. I Ranglisten har Søren og Tue næsten lige mange point før weekendens løb, men Søren har flere førstepladser og er derfor favorit til at vinde samlet.

I juniorernes LØBEREN League ventes hos pigerne et sjællandsk opgør mellem Miri Thrane Ødum, OK Øst og Nicoline Klysner, FIF – med Amanda Falck Weber fra Tisvilde Hegn OK som outsider. Herrejunior er en helt åben affære, som jeg ikke tør at spå om favoritter i.

Søndag arrangerer OK73 ranglistefinalen ved langdistanceløbet Jættemilen, som løbes i klassiske Tisvilde Hegn med målplads ved Asserbo Ruin.

Mere information om Ballerup sprinten via linket nedenfor.

Tracking fra løbet planlægges gjort tilgængeligt på Tractracs hjemmeside www.tractrac.com fra ca. kl. 15:00.

http://www.ballerup-ok.dk/lob/ballerup-sprinten-2014