Skip to main content

Højt humør i det skotske højland

| Administrator | Nyheder 2014

Vellykket elitecentertræningslejr

16 løbere fra landsholdet og elitecenteret i Aarhus er i disse dage på træningslejr i Skotland. For landsholdsløberne er det sidste træningslejr i år efter en succesrig sæson.

Landstræner Lars Lindstrøm fortæller fra turen: ”Denne gang er vi en bjergkæde sydligere end Aviemore, hvor landsholdet havde VM-træningslejr for en måned siden. Terrænet byder på en del skræntorientering og diffus vegetation, som gør terrænet både tungt og udfordrende. Løberne er super motiverede og nyder det skotske højlandsterræn.”

Turen fik en perfekt start, da løberne deltog i PWT-sprinten i Stirling. Følg linket nedenfor til arrangørernes hjemmeside med en åndeløst spændende beretning om løbernes udfordringer i og omkring de skotske slotte, hvor Maja og Emma længe kæmpede om sejren, men Maja til sidst holdt hovedet mest koldt. Selvom feltet ikke var det stærkeste, satte de to alligevel en tyk streg under deres sprintkapacitet med den betryggende afstand ned til nr. 3, Hollie Orr fra UK. Søren Bobach fik endnu en fornem skalp, da han henviste Daniel Hubmann til andenpladsen, mens Andreas Boesen præsterede super flot ved blot at være 10 sekunder efter Hubmann på tredjepladsen.

Ved træningerne får de danske løbere fin inspiration ved at træne med nogle af de bedste schweizere, heriblandt brødrene Hubmann, Fabian Hertner og Baptiste Rolliér, samt Sara Luscher. Ved onsdagens træning registreredes følgende tider ved de åbne EC-mesterskaber på en forlænget mellemdistance :

Long
Søren Schwartz 41.06
Mårten Boström 41.27
Tue Lassen 42.10
Rasmus Thrane 42.17
Søren Bobach 43.06
Fabian Hertner 43.29
Baptiste Rolliér 44.34
Fredrik Johansson 45
Martin Hubmann 46.16
Andreas Boesen 47.20
Thomas Knudsen 48.21
Niklas Ingwersen 48.26
Christian Bobach 48.54
Per Hjerrild 51.22

Short
Ida Bobach 43.10
Sara Lüscher 45.41
Emma Klingenberg 48.05
Maja Alm 48.17
Stine Bagger Hagner 49.44
Signe Klinting 55.43
Mette Hjerrild 65.14

Man skal selvfølgelig ikke tolke for meget på resultater opnået på en træningslejr, men gode resultater skader aldrig og frem for alt er det dejligt at se de danske herrer holde et stabilt og højt niveau i det teknisk krævende terræn. Det lover godt for fortsættelsen.

Lørdag afsluttes træningslejren med WRE-løb på langdistance ved selveste Balmoral Castle - dronning Elisabeths legendariske skotske residens. Derefter må vi regne med at det er en gruppe trætte løbere, der vender retur til Danmark. Men næppe mere trætte end de er klar for deres klubhold ved Smålandskavlen ugen efter og til den traditionelle afslutning på den danske rangliste 8. og 9. november med sprint på nytegnet kort i Ballerup og Ultra Langdistance ved Jættemilen i Tisvilde Hegn.

http://www.racethecastles.com/info/stirling-sun-oct-12