Skip to main content

Stor dansk dag ved World Cup i Schweiz

| Administrator | Nyheder 2014

Ida Bobach vinder guld, Emma Klingenberg og Søren Bobach tager bronze

Dagens World Cup-finale blev samlet set endnu en imponerende dag for det danske landshold. Resultaterne kommer som afslutning på den bedste sæson i dansk orientering nogensinde. Løberne viste i dag, at de har verdensklasse, ikke kun på sprint, men også i skoven.

Damernes konkurrence
Forventningerne til VM-sølv vinder Ida Bobach, OK Pan Aarhus, var på forhånd høje og Emma Klingenberg, Faaborg OK, har desuden gennem den sidste periode vist absolut storform.

Emma Klingenberg præsterede et meget velgennemført løb, og kan efter målgang indtage pladsen som førende løber, og fik kort tid efter selskab af holdkammeraten Søren Bobach, OK Pan Aarhus, der havde bedste tid hos herrerne. Ved målgang er Ida i klart bedste tid, og kort efter bliver det sikkert, at de øvrige favoritter er for langt bagude - sejren er hjemme. "Det er min første World Cup sejr og jeg kan mærke, at jeg er i sindssygt god form lige nu. På løbet kunne jeg holde både god kontrol og høj fart," forklarer Ida efter løbet.

Søren Bobach vinder bronze
Hos herrerne præsterede alle danske løbere rigtig gode resultater. Især Søren Bobach imponerede med en top-præstation på skovdistancen, hvor Søren ellers tidligere har haft den største succes på sprint med verdensmesterskabet i sommers. "Jeg er super tilfreds med min præstation i dag. Der er dejligt formen er på vej tilbage. Jeg har et mål om også at kunne mestre skovdistancerne og efter dagens konkurrence er min selvtillid blevet styrket - helt bestemt. Mit løb var ikke fejlfrit, og jeg har blandt andet et tidstab på post 16, men overordnet er det tilfredsstillende," kommenterer Søren ovenpå konkurrencen.

Landstræner Lars Lindstrøm samler op på dagens resultater: "Jeg er meget imponeret over hele landsholdets præstation i dag. Ida fortjener dyb respekt for det hun præsterer, og især er jeg imponeret over Søren Bobachs niveau - han er på vej tilbage, og kan være med også på skovdistance. Det vigtige, vi kan tage med videre fra i dag er, at det samlede danske niveau er helt ekstremt højt."

Danmark og Schweiz dominerer
Alle top-6 placeringer i dagens konkurrence udgjordes af danske og schweiziske løbere, samt Kratov, UKR. De øvrige nordiske landshold har været helt fraværende ved denne World Cup og det var især et slemt skuffet svensk landshold, der ikke præsterede i dag. Finlands bedste herrer-løber skal desuden findes på en noget chokerende 30. plads.

Resultater, damer, 5.9 km / 21 poster
1. Ida Bobach, DEN
2. Judith Wyder, SUI
3. Emma Klingenberg, DEN
11. Maja Alm, DEN
27. Stine Bagger Hagner, DEN

Resultater, herrer, 6.6 km / 23 poster
1. Daniel Hubmann, SUI
2. Florian Howald, SUI
3. Søren Bobach, DEN
20. Rasmus Thrane Hansen, DEN
26. Christian Bobach, DEN