Skip to main content

Flere gode resultater ved SM

| Administrator | Nyheder 2014

Sølv til Amanda Falck Weber i stafet

De svenske mesterskaber i orientering fortsatte i denne weekend med mellemdistance og stafet. Løbene afholdes i Uppland ikke langt fra Uppsala i et decideret drømmeterræn. Se kortudsnit fra D 21 i billedfeltet.

Ved lørdagens mellemdistance præsterede Emma Klingenberg atter flot i D 21, da hun på distancen, som hun ikke selv betragter som sit speciale, erobrede en fin 6. plads. 2:24 efter favoritten Tove Alexandersson, men atter foran mellemdistanceverdensmesteren Annika Billstam og en række andre svenske landsholdsstjerner.

Såvel Søren Schwartz i IFK Göteborg-dragten som Rasmus Thrane Hansen, der ligesom Emma løber for Järla Orientering, måtte se sig henvist til B-finalen. Her kom Søren stærkt igen og vandt B-finalen med en km-tid, der havde rakt til en 14. plads i A-finalen. A-finalen blev suverænt vundet af Sveriges stafethelt fra VM, Gustav Bergman, OK Ravinen.

I de svenske stafetmesterskaber var der også dansk islæt. Amanda Falck Weber løb Eksjö SOKs hold i D 20 fra en 10. til en førsteplads på anden tur. Holdets tredjetur, Josefine Klintberg leverede siden en fin præstation, men måtte dog slippe Falköpings Sara Hagström forbi, således at Amanda og Eksjö endte med at vinde sølv.

I D 21 løb Emma Klingenberg sidste tur for Järla Orientering. Emma blev sendt ud som nr. 2, 19 sekunder efter OK Kåres Emma Johansson, men med forfølgerne startende umiddelbart efter. I et tæt og spændende opgør måtte Emma dog til sidst se sig henvist til den sure 4. plads blot 42 sekunder efter guldet.

I H 21 gik det ikke optimalt for Rasmus Thrane Hansen i Järla-dragten. Rasmus skiftede som nr. 41 på første tur, 4:08 efter. Holdet endte på 14. pladsen. Dermed sluttede de en placering foran OK Denseln, hvor Sigge Lundedal på første tur havde skiftet som nr. 10, 0:54 efter de førende.

Se alle resultater i det svenske resultatdatasystem via linket nedenfor.

Efter de fine SM-resultater ser vi nu frem til at følge såvel Amanda som Emma ved de sidste landsholdsaktiviteter i 2014 i næste weekend.

Emma er del af det danske World Cup hold, som i Schweiz skal forsøge at vinde den samlede mix-sprintstafet-World Cup.

Amanda er en del af det stærke D 18-team på det danske juniorlandshold, som deltager i Junior European Cup, som afholdes i lynhurtige strandskove ved Lommel i Belgien.

http://eventor.orientering.se/Events