Skip to main content

Søren Bobach også konge på lang

| Administrator | Nyheder 2014

Mens Emma Klingenberg henviste Ida Bobach til sølv

Skulle nogen have været af den opfattelse, at Søren Bobach primært er sprintløber i forlængelse af hans imponerende VM-titel fra Venedig i sommer, er Søren i dette efterår godt på vej til grundigt at modbevise dette. Først satte han konkurrenterne til vægs på den trods alt ikke så fysisk krævende bane ved DM Mellem for tre uger siden. Og søndag blev det så til en suveræn sejr i herresenior på lang distance i Munkebjergs udmarvende bakker.

”Jeg føler mig i god form”, fortalte Søren tilfreds efter løbet. ”Det er jo et fedt terræn og det var en super god og krævende bane, hvor det var helt afgørende at være i kontrol hele vejen. Jeg tog mig god tid til at vælge vejvalgene og var meget omhyggelig med at få dem gennemført konsekvent. Bortset fra to små bom er jeg rigtigt godt tilfreds.” På spørgsmålet om, hvad Søren vurderer der skilte ham og Tue i dag svarede han, at de så ud til at have løbet nogenlunde lige hurtigt, men på langstrækket til post 12 tabte Tue et par minutter, fordi han kom til at løbe mod en anden post. Søren vurderede også, at han måske havde lidt mere tempo til sidst på banen. Så vidt Søren og jeg kunne huske er dette Sørens første fuldtræffer på en af de lange distancer siden hans sejr i DM Ultra Lang i 2012 og Søren glæder sig nu til World Cup afslutningen i Schweiz om tre uger. Tue var ca. 3½ minut efter og yderligere et par minutter bag Tue viste Rasmus Thrane Hansen, at han nu igen er klar til at løbe lange krævende bane. Søren fortalte dog, at Rasmus selv vurderede, at han stadig mangler lidt rent fysisk efter den lange skadespause.

Med resultatet begynder det at tegne til en spændende afslutning på Trimtex Cup i H 21. Tue førte ranglisten inden løbet og med dagens løb har Tue to førstepladser, tre andenpladser og en tredjeplads, mens Søren har 5 førstepladser. 6 løb tæller før finalen ved Jættemilen, der tæller som løb nr. 7.

Som det fremgik af interviewet med Emma Klingenberg efter stafetten i går, glædede Emma sig til at tage kampen op med Ida Bobach på lang i dameseniorklassen. Og det gjorde hun med så meget eftertryk, at hun forsvarede sidste års sejr på lang distance med klar margin. Ida var distanceret med 3½ minut og der var ti minutter ned til Aija Skrastina på bronzepladsen. Et vidnesbyrd om at dameklassen var præcis så udslagsgivende som ventet.

Det blev til den ventede sejr til Thor Nørskov i den ældre herrejuniorklasse, H 20. Men Magnus Dewett fra arrangørklubben viste, at gårsdagens flotte løb i stafetten ikke var en enlig svale, da han var mindre end et minut efter Thor. Det skal dog nævnes, at Thor kommer med en VM-træningslejr i Skotland i benene, men alligevel bør Magnus kunne være super tilfreds med weekendens anden sølvmedalje. Tilfredshed bør der også være på bronzepladsen. Jonas Falck Weber fra Tisvilde Hegn OK (THOK) har kæmpet og kæmpet for at komme tilbage til toppen af dansk juniororientering. Ved DM Mellem var han lige uden for medaljerækkerne, men på dagens lange distance blev gårsdagens guld suppleret med end flot og velfortjent bronzemedalje. Det skal dog bemærkes, at klubkammeraten Björn Cederberg havde bedre tid, men desværre var stemplingerne ikke registreret korrekt i hverken brik eller backup-kort.

Ud over egen præstation, kunne Jonas glæde sig over sine klubkammeraters suveræne præstationer i de to yngre juniorklasser. I D 18 gjorde THOK rent bord med guld til Amanda Falck Weber, sølv til Line Cederberg og bronze til Nikoline Tillingsøe. Hvilken triunf efter guldet glippede på stafetten lørdag. H 18 blev en jordskredssejr til Emil Øbro, der kan rejse tilfreds hjem fra trekantsområdet med to guldmedaljer. Et kæmpe skulderklap til Emil, der ikke lykkedes med junior-VM kvalifikationen i sommer, men ligesom Jonas arbejder hårdt og systematisk for at nå toppen af dansk juniororientering. Thomas Knudsen var i dag klart distanceret med mere end 5 minutter og var selv mere end 5 minutter foran Johan Lindbjerg Skovbæk. Altså også udslagsgivende orientering i H 18.

Så slutfacit fra DM Lang kan opsummeres til, at nutiden i dansk orientering overvejende ligger vest for Storebælt, mens fremtiden hælder mod øst. Det bliver spændende at se udviklingen når de dygtige juniorer for alvor begynder at udfordre vores historisk succesfulde seniorlandshold.

Om DM-arrangementet i øvrigt er det blot at lykønske OK Snab. Der var fra trætte men glade løbere ros til terræn, kort og baner og det er jo hvad det hele handler om. Mon ikke ganske mange har sat kryds i kalenderen ved DM Mellem 2015, hvor østdelen af det fantastiske terræn ligger og venter på deltagerne.

Alle resultater fra dagens løb kommer via linket nedenfor.

Uddrag af resultatlisten

H 21 13,7 km 33 poster
1.\tSøren Bobach, OK Pan Aarhus 93:38
2.\tTue Lassen, Faaborg OK 97:18
3.\tRasmus Thrane Hansen, Søllerød OK 99:05

D 21 9,3 km 23 poster
1.\tEmma Klingenberg, Faaborg OK 74:57
2.\tIda Bobach, OK Pan Aarhus 78:29
3.\tAija Skrastina, Kolding OK 85:08

H 20 9,3 km 23 poster
1.\tThor Nørskov, OK Øst Birkerød 67:52
2.\tMagus Dewett, OK Snab 68:43
3.\tJonas Falck Weber, Tisvilde Hegn OK 71:22

D 20 6,3 km 16 poster
1.\tCecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering 52:02
2.\tNicoline Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering 55:03
3.\tCaroline Gjøtterup, Faaborg OK 59:39

H 18 9,0 km 21 poster
1.\tEmil Øbro, Tisvilde Hegn OK 69:18
2.\tThomas Knudsen, OK Melfar 74:59
3.\tJohan Lindbjerg Skovbæk, Søllerød OK 79:53

D 20 5,8 km 15 poster
1.\tAmanda Falck Weber, THOK 57:09
2.\tLine Cederberg, THOK 59:00
3.\tNikoline Tillingsøe, THOK 60:51

http://dm-lang-2014.ok-snab.dk