Skip to main content

VM Træningslejr i Skotland

| Administrator | Nyheder 2014

Landsholdet påbegynder forberedelserne mod næste VM

Efter det fantastiske VM i Italien og fejringer af landsholdet ved DM Mellem, på Københavns Rådhus og sikkert også flere andre steder for de enkelte løbere, er landsholdet nu i fuld gang med at se frem mod næste mesterskaber. Selv Team Danmarks direktør sagde i sin tale til løberne, at han vil kunne leve med færre medaljer ved næste VM, men vores dygtige landsholdsløbere og teamet omkring dem ønsker ikke være mindre forberedt ved næste VM.

I 2015 afholdes VM i Skotland først i august måned. Centrum bliver i Inverness i den nordlige del af landet. VM blev senest afholdt i Skotland i 1999. Den gang med et medlem af en dansk klub blandt verdensmestrene – Yvette Baker, der da løb for Farum OK. Lang-terrænet fra 1999, Glen Affric, er i øvrigt det samme som anvendes på lang i 2015. Lad os krydse fingre for, at 2015-udgaven også bliver med danske klubmedlemmer øverst på skamlen.

Men for at det skal blive muligt, udestår der rigtigt meget træning og forberedelse og det er orienteringen i de krævende skovterræner, som er i fokus på landsholdets træningslejr i Aviemore fra fredag den 5. september til fredag den 12. september. Landsholdsløberne kommer således direkte hjem til DM Stafet og Lang ved Kolding og Vejle.

På træningslejren vil landsholdsløberne afdække de o-tekniske og fysiske krav, som terrænerne stiller. Som man kan se på kortudsnittet er det skotske terræn krævende på alle måder: kuperet, detaljerigt og med tung vegetation i bunden. Men det er et topmotiveret dansk landshold, der (7-9-13) ikke er plaget af skader og som glæder sig til de krævende terræner og den enestående natur i det skotske højland.

Ud over de etablerede landsholdsløbere, er der også blevet plads til et par sidste års juniorer i truppen, der består af:

Cecilie Klysner, FIF Hillerød
Emma Klingenberg, Faaborg OK
Ida Bobach, OK Pan Aarhus
Maja Alm, OK HTF Haderslev
Stine Bagger Hagner, Silkeborg OK

Andreas Boesen, OK Roskilde
Christian Bobach, Silkeborg OK
Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900 Orientering
Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK
Søren Bobach, OK Pan Aarhus
Søren Sørensen, FIF Hillerød
Thor Nørskov, OK Øst Birkerød
Tue Lassen, Faaborg OK