Skip to main content

Master VM i Polen

| Administrator | Nyheder 2014

VM i Polen er i år både for juniorer, elite og veteraner. Igen i år er de danske veteraner flot repræsenteret ved Master VM.

Det grå guld er også så småt på plads i Bialystok i det østlige Polen. 25 danske ryttere er blandt de godt 190 tilmeldte veteraner. Hjemmenationen Polen har naturligvis flest, men vi er godt med sammen med bl.a. Sverige og Finland.
Det er 5. gang at der er master VM og det var således også i Polen det begyndte tilbage i 2010. Dengang vandt Danmark tre medaljer, to sølv- og en bronzemedalje. Keld Johnsen (billedet) tog en sølvmedalje i M60, mens Herluf Jensen vandt sølv i M70 og Bente Madsen Johnsen vandt bronze i W50.

I 2011 var det Dalarna i Sverige som lagde terræn til og her blev det til imponerende 17 medaljer; fire guld, fire sølv og ni bronze.

Ved VM i 2012 i Ungarn var det mere moderat med otte medaljer (2-3-3).

Sidste år i Portugal (i lighed med 2015 udgaven) blev det til 11 medaljer (flest af alle) og med 2 x guld, 6 x sølv og 3 x bronze.

Altså i alt 39 medaljer og mon ikke vi fører medaljestatistikken overall. Birgitte Hausner i W60 er vores største medaljesluger og har 8 (måske 9) medaljer på samvittigheden ind til videre, det kan blive til flere i næste uge.

Master VM programmet i Polen:

Mandag den 25. august > Mix stafet (uofficielt)
Tirsdag den 26. august > Sprint
Onsdag den 27. august > Mellem
Fredag den 29. august > Lang
Lørdag den 30. august > Stafet (uofficielt)

For første gang skal veteranerne køre efter de nye IOF regler, som bl.a. betyder at vindertiderne er ens for damer/herrer og uanset aldersklasse. Hvilket altså betyder at f.eks. H70 skal have en vindertid på 105-115 min. på langdistancen!


http://wmtboc2014.pl/en