Skip to main content

Flot fejring af VM medaljer

| Administrator | Nyheder 2014

Alt gik op i en højere enhed, da Dansk Orienterings-Forbund fejrede de historiske 6 medaljer ved senior-VM i Italien. Fejringen skete i forbindelse med afviklingen af Danmarksmesterskaberne på mellemdistance i Nørreskoven ved Farum. På stævnepladsen, der var smukt placeret i en dal ned mod Furesøen, piskede regnen ned i minutterne op til fejringen skulle starte. Men da tonerne fra legendariske Queen med melodien ”We are the champions” tonede frem og landsholdsløberne kom op gennem opløbet og uddelte og signerede postkort til de ventende ungdomsløbere, så stilnede regnen af. Og da DOFs formand, Walther Rahbek indledte talerne, brød solen igennem og skinnede på resten af begivenheden.

En meget stor del af de 700 deltagere i stævnet samledes om formanden, der nævnte, at sejren selvfølgelig især var et resultat af løbernes og trænerne – med Lars Lindstrøm og Torbjørn Gasbjerg i spidsen - hårde arbejde. Men formanden pointerede, at de flotte resultater også er en triumf for hele o-Danmark. Klubberne, talentcentrene, arrangørerne af løb, korttegnerne og mange andre bidrager til det fællesskab, som resultaterne udspringer fra.

Eliteudvalgsformand Thomas Jensen lykønskede ligeledes løberne og teamet omkring holdet med de enestående resultater. Og så fremhævede han, hvordan Team Danmarks støtte har gjort det muligt for flere af løberne at leve som semiprofessionelle i perioden op til VM, hvilket har givet tiden til det unikke arbejde, der er gået forud for resultaterne. Thomas fremhævede elitecenteret i Aarhus’ betydning for opnåelse af medaljerne. Centeret tilbyder optimale rammer for gensidig inspiration, fælles træning, trænerstøtte, fysioterapeutisk vejledning og understøtter løbernes stærke sammenhold. Thomas fortalte, at elitecenteret efter de flotte resultater på sprint nu også skal danne rammen om en tilsvarende fælles satsning på at skaffe flere medaljer på skovdistancerne ved VM. ”Det er Dansk Orienterings-Forbunds forhåbning, at alle ambitiøse unge løbere tænker uddannelses- eller andet ophold i Aarhus ind i deres fremtidsplaner for at blive udviklet i og bidrage til fortsat at udvikle de enestående rammer, som centeret tilbyder”, sluttede Thomas.

Team Danmarks direktør Michael Andersen var personligt mødt op for at lykønske med de flotte resultater. ”Jeg rejser med udøvere fra mange forskellige idrætsgrene og det er altid en særlig oplevelse at rejse med orienteringslandsholdet” fortalte Michael, der fulgte VM-holdet på nærmeste hold i Italien i 4 dage i sommer. ”Jeres sammenhold og evne til at gøre hinanden bedre som hold ser man i meget få andre idrætter.” Michael lykønskede dernæst specifikt løberne for hver deres præstationer, han fortalte at Team Danmark jo altid går efter bedre resultater og udtrykte forhåbning om, at mix-sprintstafet-sølvet inden for et par år kunne veksles til guld. Dog sluttede han af med at fortælle, at selvom han håbede på fortsat succes ved kommende mesterskaber, kunne han trods alt nok leve med, at det ikke bliver helt samme medaljeantal ved de næste VM-er.

Till slut uddelte løberne flere signerede postkort og plakater og DOF-direktør Michael Sørensen opfordrede til, at klubberne brugte de små VM-film, som man får adgang til via QR-koden på postkortet til klubaftener, ungdomstræninger og andre lejligheder ude i klubberne. Skulle du ikke have fået et postkort eller en plakat, kan du også få adgang til filmene via linket herunder. Vil du se hele filmen, så vælg som opvarmning "VM 2014 forfilm" og derefter "VM Filmen 2014". Har du kun tid til kortere sekvenser, så vælg blandt de andre film, som indeholder de kapitler, som den samlede film udgøres af.

Alt i alt en dejlig dag ved Furesøen. Mandag aften venter mere hædring, når løberne modtages på Københavns Rådhus af overborgmester og Team Danmark formand, Frank Jensen.

http://www.youtube.com/user/VM2014DOF