Skip to main content

Alle VM-medaljevindere på plads ved DM Mellem

| Administrator | Nyheder 2014

Når OK Øst og Søllerød tager imod i Nørreskoven

Efter de fantastiske triumfer ved det historiske VM i Italien, er vi nu nået til efterårets første DM, nemlig mellemdistancen, som afholdes i Nørreskoven smukt beliggende ved Furesøen syd for Farum.

Der er afmærkning til stævnet fra motorvejsafkørslen ved Værløse nær kursuscenteret Kollekolle på Frederiksborgvej.

Den nykårede verdensmester i sprint, Søren Bobach, OK Pan Århus, starter kl. 13:18 og glæder sig til løbet. "Det har selvfølgelig været en speciel tid efter VM, hvor træningen har været mere lystbetonet, men jeg glæder mig til at konkurrere på dansk grund igen", fortæller Søren. Der i øvrigt skal være koncentreret fra start, for blot to sekunder senere, kl. 13:20 starter medtriumfatoren fra VM, Tue Lassen, Faaborg OK og Tue har på det seneste haft lidt bedre resultater end Søren på mellemdistance. I VM-medaljerusen skal vi ikke glemme de øvrige på startlinjen, hvor Søren Schwartz, FIF Hillerød løb godkendt ved VM. Endelig er Rasmus Thrane Hansen fra arrangørklubben, Søllerød OK, atter på startlisten efter en længere skadespause, der blandt andet hindrede hans VM-deltagelse.

De succesrige sølvvindende stafetpiger fra VM starter ligeledes tæt på hinanden - og sjovt nok i samme rækkefølge som de løb ved stafetten i VM. Emma Klingenberg, Faaborg OK, starter 14:08, men blot to minutter efter starter Ida Bobach, OK Pan Århus, der jo vandt sølv på mellemdistancen og deler favoritværdigheden med 6-eren fra VM, Maja Alm, OK HTF Haderslev. Maja starter kl 14:14 - 4 minutter efter Ida, mens endnu en VM-løber, Ita Klingenberg, Faaborg OK, starter mellem de to.

Vindertiden i begge klasser ventes at være omkring 30 minutter, så herreklassen ventes afgjort lige omkring kl. 14:00 og dameklassen ca. kl. 14:50.

Umiddelbart efter damernes målgang, nemlig kl. 15:00 er der på stævnepladsen officiel fejring af de 6 danske VM-medaljer fra sommerens VM. Dansk Orienterings-Forbund håber der kommer rigtigt mange forbi for at hædre de danske stjerner.

Men inden da er DM Mellem som nævnt blevet afgjort. De to arrangørklubber har lagt sig i selen for at lave et godt arrangement. Der ventes hurtige løbstider i Nørreskoven og i mål vil vi kunne nyde en kendt stemme. Erling Thisted fra LIGA på P3 er stævnespeaker og vil være bakket op af et engageret team, ligesom løberne vil blive fulgt med GPS-tracking og radioposter, der sender tider hjem fra skoven. De 700 deltagere kan glæde sig til banerne, som er lagt af selveste Dansk Orienterings-Forbunds direktør, Michael Sørensen, der til daglig også er medlem i OK Øst i Birkerød.

Natten mellem lørdag og søndag starter Midgårdsormen. Den traditionelle 10-mands stafet, som i år afholdes i Rude Skov.

http://okoest.dk/mellem-midgaardsorm/