Skip to main content

DM MTBO i weekenden

| Administrator | Nyheder 2014

”Traditionen tro” slutter sommerferien af med at mountainbike-orientererne afvikler det årlige danmarksmesterskab, individuelt (lang) lørdag og stafet søndag.

Og at disciplinen vokser stille og roligt vidner årets deltagerantal på 160 forhåndstilmeldte om. Det er ny DM-rekord, så der bliver fart over feltet og masser af aktivitet i Stenderup-skovene, hvor Kolding Orienterings Klub har været nødsaget til at flytte løbene til. Oprindelig var Frederikshåb Plantage på terminslisten, men konsekvenserne af sidste års storme, har gjort skoven for ubrugelig til at køre mountainbike i endnu.

Også Stenderup-skovene har mærket stormene, men ikke i samme grad, og selv om Stenderup ikke er så rig på stier, der kan køres mountainbike på, er det alligevel lykkedes at få et stævne på plads. Ja, to stævner, da lang og stafet afvikles samme sted, med fælles stævneplads for de to løb.

Og det bliver fine rammer ved den gamle Skovridergård midt i skoven. Men kommer man ikke selv forbi og kigger på eller deltager, ja så bliver der mulighed for at følge løbet live, da arrangørerne benytter forbundets aftale med Trac Trac til at følge rytterne live via nettet. Første start ved stævnet er kl. 11, men H 21 og D 21 starter først ved 12-tiden, hvor trackingen åbner på denne internet-adresse:

http://www.tractrac.com/index.php?page=eventpage&id=444

At der er kommet større bredde i MTBO vidner ikke så meget deltager-rekorden om, men mere det faktum at deltagerne kommer fra hele 33 forskellige klubber. At det klart er bredden der bærer stævnet, kan ses ved at de største klasser er H 50 og H 60, mens der kun er 10 til start i H 21 og 7 i D 21 om lørdagen, som samtidig er en afdeling af Trimtex MTBO Cuppen. I H 21 noterer man at tidligere verdensmester Lasse Brun Pedersen er til start, men det er svært at udpege en decideret favorit, mens Camilla Søgaard nok er svag favorit hos damerne.