Skip to main content

VM-stjerner slog til ved O-ringen

| Administrator | Nyheder 2014

Ida Bobach og Maja Alm nr. 2 og 3 i svensk jættestævne

Verdens største orienteringsløb, O-ringens 5 dagars blev i år afviklet i stegende hede i det nordøstlige Skåne.

De fleste af de danske VM-stjerner var at finde blandt de ca. 15.000 deltagere. Maja Alm lagde stærkt ud ved at vinde første etape, der var en sprint i centrum af Kristianstadt.

Så rykkede løberne ud i skoven med tre langdistancer og en mellemdistance. Som ugen skred frem tog Sveriges store stjerne, Tove Alexandersson over og erobrede totalsejren.

Ida Bobach løb sig op på andenpladsen, mens Maja Alm endte som nr. tre i slutstillingen.

Ida blev belønnet med 50.000 SEK for andenpladsen, mens Maja sikrede sig 20.000 SEK for at blive nr. 3.

Tue Lassen startede ud som nr. 4 på sidste etape, men blev indhentet af Gernot Kerchbaumer og Magne Dæhli. ”De løb i et helt andet tempo”, fortalte Tue efter løbet. ”Enkelte steder var det også svært helt at tyde kortet i de diffuse bøgeskovsbevoksninger, men ellers bød afslutningsterrænet såvel som de øvrige terræner på fin og krævende orientering”. Tue sikrer sig 5.000 SEK for sin 6. plads.

Se fotos fra sidste dagen her

Alle resultater kan ses via linket nedenfor. Der kan man også se de over 600 danske deltageres resultater, eksempelvis Snabs Morten Ørnhagen Jørensens imponerende sejr i H 13, farmand Flemming Jørgensens flotte 3. plads i H 45 og HSOKs Jørgen Jensens 5. plads i H 75.

http://www.oringenonline.se