Skip to main content

VM mellemdistance i morgen

| Administrator | Nyheder 2014

Der venter løberne en stor teknisk udfordring på mellemdistancen

Mellemdistancen løbes i det stenede bjergområde Campomulo, der stiller meget udfordrende krav til orienteringen. Landsholdsløberne er i dag til model-event, hvor de sidste forberedelser kan gøres i terrænet.

Vi kan se frem til en spændende mellemdistance, hvor især Ida Bobach, Tue Lassen og Maja Alm har gode chancer. Det bliver ligeledes interessant at følge Søren Schwartz, der forhåbentlig også kan levere et godt resultat i morgen, og Ita Klingenberg, der stiller til start ved et VM for første gang. Ita kan se tilbage på et vellykket forår, hvor hun imponerede især på mellemdistancen til EM. Siden er det lykkedes for Ita at holde motivationen frem mod VM: ”Jeg glæder mig rigtig meget. Det bliver super spændende udfordring for mig – lige nu vil jeg bare sindssygt gerne i gang. Jeg bliver så motiveret af de andre løberes super-præstationer.”

Landstræner Lars Lindstrøms kommentarer og forventninger til mellemdistancen i morgen:
”Mellemdistancen stiller nogle helt andre krav end tidligere – nu bliver det rigtig barskt og krævende. Udfordringen kan minde om det, der ventede løberne til VM 2011 i Frankrig. Terrænet er stenet og meget svært gennemløbeligt – det kræver, at løberne er helt skarpe med kortet. ”

”Vi har en tro på, at vi kan tage revanche fra i går og levere endnu et verdensklasse-resultat. Vores mål er at vinde en medalje – det er det til hver VM-konkurrence. Det bliver dog marginalerne, der kommer til at afgøre løbet i morgen.”

Se videooptakt til mellemdistancen her

Damernes konkurrence
Første start kl. 12:00
4960 m / 16 poster / forventet vindertid 34 minutter

Herrernes konkurrence
Første start kl. 14:30
5860 km / 19 poster / forventet vindertid 35 minutter

http://www.woc2014.info