Skip to main content

World Cup i Imatra, Finland

| Administrator | Nyheder 2014

4 danske herrer og 4 damer til start til 2-3 sprintløb

I morgen onsdag er 8 danske sprintløbere til start i Imatra, Finland til sprintkvalifikationen til årets 9. World Cup-afdeling. Jakob Edsen, Aarhus 1900, Andreas Boesen, OK Rosklide, Søren Bobach, OK Pan og Tue Lassen, Faaborg OK hos herrerne; Nicoline Klysner, Fif Hillerød OK, Stine Bagger Hagner, OK Pan, Emma Klingenberg, Faaborg OK og Maja Alm, OK HTF hos damerne.

Der er kvalifikationsløb fra kl 10 lokal tid og der er 62 startende hos herrerne og 56 hos damerne. Sidste start er kl 11,02 – og de 40 bedste herrer og damer kvalificerer sig til A-finalen, der starter kl 17,01 for damerne og 18,00 for herrerne, lokal tid.

Forventningerne hos landstræner Lars Lindstrøm er at ”damerne skal på podiet (top 3) og mindst en herre i top 10”. De fleste af de bedste sprintere er der, dvs især svenskere og schweizere, hvor nogle af de bedste schweiziske herrer dog mangler. Hos damerne skal det blive spændende at se, om Tove Alexandersson kan vinde sin 3. World Cup-sejr på under en uge – og her vil både Maja og Emma sikkert gøre deres for at forhindre det. Sidststartende dame i kvalifikationen er Judith Wyder, Schweiz, der vandt EM i sprint – og som i øvrigt ikke deltog i Kongsberg i weekenden. Hos herrerne er de sidst startende i kvalifikationen de 2 svenskere Jonas Leandersson og Jerker Lysell, der heller ikke deltog i Kongsberg.

Torsdag er der så sprintstafet (en uofficiel World Cup), hvor Danmark stiller med 2 hold. 1.holdet består af Emma, Maja, Søren og Tue, 2.holdet af Nicoline, Stine, Andreas og Jakob – hvor rækkefølgen dog ikke er fastlagt endnu. Målet her er også top 3, og de værste konkurrenter forventes at være Sverige og Schweiz, men både Storbrittanien og Finland har gode sprintere. Ved årets første sprint-stafet i Tyrkiet vandt Sverige 1 foran Danmark og Sverige 2.
Stævnets hjemmeside er http://www.worldcupimatra2014.com/in-english/general/, hvor man også kan se starttider i kvalifikationen.