Skip to main content

Erik 2'er i sprint

| Administrator | Nyheder 2014

Efter næsten 3 års pause var Erik Skovgaard Knudsen tilbage på landsholdet for en kort bemærkning og kørte sig til en stærk 2. plads i World Cup sprinten i Forskerparken.

Ægte klasse fornægter sig aldrig og selv om Erik Skovgaard ikke har været med på eliteplan siden EM i Rusland i september 2011 (3xguld), så er han tilsyneladende ikke blevet dårligere med et kort og vi ved at han er blevet meget bedre på MTB'en.
I fredagens åbningsløb i den mennesketomme SCION DTU Forskerpark, kunne han med en tidlig start cruise ind til en solid føring og selv om flere konkurrenter på radiomeldinger var tæt på, så kom de aldrig helt tæt på. Erik mente selv, at de andre havde fået 15-20 sek. (i bom)- resten skulle de kunne hente i fart. Norske Hans Jørgen Kvåle kørte godt nok over stregen 7 sek. hurtigere end Erik, men måtte erkende at han havde sprunget en post over. Først til allersidst kunne Anton Foliforov, Rusland tage sejren med 9 sek. margen til den danske viking. Margus Hallik, Estland kørte sig til en lidt overraskende 3. plads.
De øvrige danske herrer kørte fine løb. Rasmus Søgaard tog en stærk 12. plads og måske er han endelig tilbage mod den form som vi ved at han kan mønstre. Rasmus Lau Petersen blev nr. 17 i det 68 mand store felt og måske i virkeligheden dagens største overraskelse. I hvert fald en fornem præstation efter så kort tid det på højeste niveau.

De danske herrers placeringer:
2. Erik Skovgaard Knudsen
12. Rasmus Søgaard
17. Rasmus Lau Petersen
27. Bjarke Refslund
47. Johan Maclassen

Hos damerne blev Camilla Søgaard bedste dansker som nr. 14, med godt et minut op til 3. pladsen. Nina Hoffmann blev nr. 17 i et løb, som igen viste at finske Marika Hara er den bedste, når tingene er normale. Denne gang blev hun dog presset hårdt af britiske Emily Benham som 2'er, kun 5 sek. efter, mens den unge finne Eeva-Liisa Hakala blev nr. 3.

De danske damers placeringer:
14. Camilla Søgaard
17. Nina Hoffmann
27. Cæcilie Christoffersen
28. Caroline Konring
37. Malene Telyakevych
42. Caroline Ryge Carlsen

På forhånd var sprinten et fokuspunkt for landsholdet pga. halvdårlige erfaringer fra tidligere løb. Umiddelbart har det båret frugt, i det rytterne har fulgt deres gameplan og løste sprinten ganske godt. Der er fortsat en del arbejde at gøre , for at vi kan kæmpe med om medaljerne, men holdet er på vej.

Gunnar Sie fra OK Øst Birkerød har samlet et par highlights fra sprinten, som du kan se her: https://www.youtube.com/watch?v=JGwPxEuovaQ

Lørdag formiddag er der langdistance med fællesstart i Teglstrup Hegn, nordlige del. Det skal blive spændende at følge løbet og hvordan banerne er skruet sammen. Herrerne skal ud på godt 27 km og finde hele 42 poster. Følg med live fra hjemmesiden fra kl. 10.

http://okoest.dk/wc2014/