Skip to main content

Signe Søes stopper karrieren oven på EM-succesen

| Administrator | Nyheder 2014

En elitesatsning kræver hårde valg og prioriteringer i hverdagen, derfor vælger Signe Søes at stoppe på toppen

Signe har igennem over 10 år været en del af det danske seniorlandshold, kun afbrudt af 2 års pause pga. barsel. Før dette var hun en fast del af juniorlandsholdet i 4 år. Hun har igennem hele sin karriere deltaget i et utal af mesterskaber og konkurrencer, og har altid ydet en kæmpe indsats for at præstere optimalt.

EM i Portugal tidligere på måneden blev både kulminationen og enden på en fornem elitekarriere, hvor især EM-guldet på mellemdistance fra i år, samt sølvmedaljen ligeledes på mellemdistance fra 2010, står som de umiddelbare højdepunkter.

Om sin beslutning udtaler Signe Søes: ”At vinde et EM guld er helt fantastisk, men også vejen dertil har været vigtig for mig. Det har været sjovt, udfordrende og givende, men også krævet hårde valg og prioriteringer at nå min succes. Nu vælger jeg at sige stop mens legen er god, for en fortsat elitesatsning vil kræve mange fra og tilvalg. Jeg føler, at nu er tiden inde til at fokusere på andre ting i livet. Jeg glæder mig til rolige weekender med god tid til både Magnus og Rasmus”.

Allerede tidligt som junior stod det klart at Signe Søes besad et særligt talent, men hun måtte dog vente til det sidste juniorår før det store resultat blev en realitet. Til Junior-VM i Estland 2003 vandt hun sølv på mellemdistancen, og brød dermed 8 års medaljetørke på juniorlandsholdet.

Signe Søes resultater er opnået på både talent, men i høj grad også hård træning, samt klare valg og prioriteringer i hverdagen. Hun var på mange måder med til at bane vejen for landsholdets øvrige kvindelige løber, og har også på den måde sin andel i Dansk Orienterings øjeblikkelige succes.

Om Signe Søes udtaler landsholdskollega Maja Alm: ”For mig har Signe Søes altid været et forbillede, som i høj grad har vist vejen for pigerne på landsholdet. Hun viste os at det er muligt at nå verdensklasse, og samtidig har hun også været en utrolig stor støtte og god veninde. Jeg kommer til at savne Signe til kommende mesterskaber”

Signe Søes og Maja Alm er i dag blevet fejret i OK Pans klubhus Silistria, hvor mange klubmedlemmer var mødt frem for både at sige tillykke med resultaterne og tak for mange gode år for dansk orientering. Det var en rørt Signe Søes der efter landstræner Lars Lindstrøms personlige takketale, kunne modtage de fremmødtes store hyldest og tak for indsatsen.

Hele landsholdets og Dansk Orienterings-Forbund ønsker Signe Søes al mulig held og lykke i fremtiden, og vi er overbeviste om at hun også fortsat vil være at finde i skoven eller på stævnepladsen

På landsholdets vegne
Lars Lindstrøm
Landstræner