Skip to main content

Afsluttende stafetter i morgen

| Administrator | Nyheder 2014

En lille ændring på damernes hold

Så er EM ved at komme til sin sidste konkurrence, de 2 stafetter. 1. holdene har egentlig været sat i lang tid, men ifølge Helge Lang Pedersen har en mindre skade bevirket, at der er lavet en enkelt ændring på damernes 1.hold, hvor Signe Søes træder ind i stedet for Emma Klingenberg - og holdet hedder således: Signe Søes, Ida Bobach og Maja Alm. Damernes 2.hold består af Ita Klingenberg, Stine Bagger Hagner og Mette Hjerrild.

Hos herrerne er 1.holdet intakt, dvs Søren Bobach, Søren Schwarz Sørensen og Tue Lassen - og 2.holdet hedder Andreas Boesen, Jakob Edsen og Christian Bobach, da både Rasmus Djurhuus og Rune Olsen har mindre skader.

De danske chancer

Dameholdet har været på podiet til de sidste mange mesterskaber og vil også denne gang være blandt favoritterne. Emma har tidligere løbet rigtigt flotte stafetter for både klub og landshold, men har også haft enkelte kiksere - og da Signe Søes er en meget rutineret løber, tyder det ikke umiddelbart på at være en svækkelse, selv om Signe selvfølgelig har 2 hårde finaler i benene. Hun skal nok komme med hjem med eller tæt på de første, og Ida er en fortræffelig 2. turs løber, der både kan lukke et hul og sikre et godt udgangspunkt for sidsteturen. Maja er en stærk afslutter, og når man ser på de andre nationer, er der ikke så mange der har en rutineret og spurtstærk afslutter. Så det ser fornuftigt ud!

Af andre favoritter kan man ikke komme udenom Schweiz, hvis unge eller nye løbere i den grad har taget ansvar - og med den dobbelte guldvinder Judith Wyder som mulig afslutter, ser det stærkt ud. Sverige er altid stærke, men har ikke haft noget godt EM, hvor damerne kun har fået en bronzemedalje til Tove Alexandersson. På den anden side er de stærke, og så ekstra motiverede - og hvad enten det bliver Helena Jansson, Lena Eliasson, Lina Strand og "forventeligt" Tove som afslutter, vil de klart være med til det sidste. Rusland havde 3 damer på podiet i dag, og det alene gør dem selvfølgelig til en af favoritterne. Men jeg har svært ved at se det unge norske hold være med helt fremme, hele vejen - så mit bud er at medaljerne skal afgøres mellem Schweiz, Sverige, Rusland og Danmark.

Det danske herrehold får det nok hårdt. Søren Bobach er en god og stabil 1.turs løber, og kan Søren Schwartz få samme flyd som i mellem kvalifikationen - er Tue Lassen normalt en god rutineret afslutter. Men på herresiden er konkurrencen utroligt hård. Schweiz og Sverige har mange stærke løbere at vælge imellem, og husker jeg ret, var det sågar deres 2.hold der kæmpede om guldet for 2 år siden!! Dertil kommer Frankrig, Rusland og Norge med stærke afsluttere, men dog uden samme bredde som de tidligere år. Hertil kommer medaljevindere fra de senere år som Tjekkiet, Finland og Ukraine, og Letland og Litauen kan begge mønstre stærke hold. Det giver faktisk mindst 12 stærke hold, hvor Schweiz og Sverige dog kun har ét tællende hver. Men en podieplads til Danmark vil være mere end flot.

Herrerne starter ud kl 10 dansk tid og damerne kl 11,15. Løberne starter ud i langdistanceterrænet og fra holdmødet gættes der på, at banerne går mere i det grønne i områdets nordøstligste del. Ca. halvanden km før mål passeres stævnepladsen og der vil også være en del gaflinger på den sidste del af banen. For såvel herrer som damer forventes løbstiderne på de to første ture at være 32 minutter, sidste tur 37 minutter. Det skal nok blive en spændende dag - og forhåbentlig med en god afslutning for Danmark.

Langdistanceresultater
Herrer:
1 Daniel Hubmann Switzerland 1:30:23
2 Olav Lundanes Norway 1:30:48
3 Fredrik Johansson Sweden 1:30:50
4 Fabian Hertner Switzerland 1:30:56
5 Frédéric Tranchand France 1:32:04
6 William Lind Sweden 1:32:59
37 Rasmus Djurhuus 1:43:50

Damer:
1 Judith Wyder Switzerland 1:10:19
2 Svetlana Mironova Russia 1:11:44
3 Catherine Taylor Great Britain 1:12:44
4 Anastasia Tikhonova Russia 1:13:03
5 Galina Vinogradova Russia 1:13:27
6 Signe Soes Denmark 1:13:30
43 Ane Linde 1:28:53

I øvrigt har Helge Lang Pedersen igen lavet et lille indslag fra Langdistancen på DOFs Web TV http://www.youtube.com/user/DOFwebtv