Skip to main content

Langdistance-finalen – en optakt

| Administrator | Nyheder 2014

Kan Signe Søes lave en endnu en pragtpræstation?

Tirsdag er det så tid til Langdistance-finalen – og ovenpå den fantastiske Mellemdistance-finale er forventningerne til ikke mindst Signe Søes vel store. Men måske kan det være svært at sætte sig op igen – og så alligevel ikke, fordi ”første mission” med et vellykket comeback og en guldmedalje er hjemme. Jeg tror Signe er både professionel nok, motiveret nok og stærk nok til at gøre sig stærkt gældende i medaljekampen, men til gengæld er det nok også kun hende vi skal regne med i topstriden.

Der er første start kl 10,00 (dansk tid) – og det er faktisk Rasmus Djurhuus, der indleder på den 20,6 km lange bane. Rune Olsen starter 10,39 – og for begge gælder det om at komme i top 25 blandt de 51 startende og selvfølgelig helst højere!

Favoritter hos Herrerne kan være lidt svære at pege på, men Daniel Hubmann, Schweiz, synes at være flyvende - trods sit hårde program! Olav Lundanes, Norge, satser klart mest på langdistancen - og sikkert på at give Norge (og den danske landstræner Kenneth Buch) en tiltrængt succes, og så skal man aldrig afskrive Valentin Novikov, Rusland. Derudover kan Edgars Bertuks, Letland, og Matthias Kyburz, Schweiz, vel også regnes blandt favoritterne.

Hos damerne starter Ane Linde kl 10,58 på den v13,2 km lange bane, og også for hende må top 25 være målet. Signe Søes starter kl 12,25, og som heat vinder – og guldmedaljevinder – må målet være … at gøre det så godt hun kan! Og det kan meget vel være nok til en medalje eller en podieplacering. Ser man på damernes startliste, hvor Signe starter som nr 3.sidst – og lige efter Tove Alexandersson, skulle Signe nok kunne gøre det igen. Alle de værste konkurrenter er betydeligt yngre og mindre erfarne – og reelt tror jeg faktisk, at guldmedaljen har gjort Signe endnu mere motiveret!! De 2 svenskere Tove Alexandersson og Lena Eliasson ser jeg som de farligste konkurrenter – ikke mindst hvis terrænet viser sig at være ligeså hurtigt som på mellemdistancen. Judith Wyder, Schweiz, starter 3 min efter Signe, og som guldvinder i sprint, kunne man forestille sig, at taktikken gik på at lægge hårdt ud for at indhente Signe – og så opnå en guldmedalje på den konto! Men her tror jeg bare Signe er for stærk – og så kan der naturligvis begås fejl, af alle, så det skal under alle omstændigheder nok blive spændende.
Jeg har hørt, at flere havde problemer med gps-trackingen til mellem distancen, men kan kun sige at den fungerede upåklageligt for mig. Liveresultatene var lidt mere ustabile, men via orientering.dk fik jeg henvisning til et link http://cloud.ol-live.com/followfull.php?comp=-126#Men, der fungerede stort set upåklageligt – så det kan være et forsøg værd!!