Skip to main content

Holdet til EM i Portugal er udtaget

| Administrator | Nyheder 2014

Om 3 uger starter EM i Portugal - det ene af landsholdets hovedmål i 2014. Mesterskabet giver samtidig come-back på landsholdet til Ane Linde og Signe Søes

Årets første hovedmål EM i Portugal afvikles d. 10-16/4 i Palmela, Portugal. Mesterskabet byder på 7 intensive dage med konkurrencer hver dag. Allerede i efteråret valgte landsholdet at fokusere kræfterne for de enkelte løbere, udtagelse til årets EM er helt i tråd med den tidligere prioritering. Det er således et stort dansk hold der rejser til Portugal og løberne vil hovedsageligt kun starte på 1-2 distancer. Starter på sekundære distancer kræver at programmet ikke kompromitterer den/de primære distancer. Ligeledes spiller udviklingsperspektiv og niveau også en rolle i distancefordelingen.

Weekendens Danish Spring var sidste chance for at vise sig frem inden EM udtagelsen og flere løbere greb chancen og leverede præstationer på et rigtigt højt niveau. Især var det glædeligt at se flere løbere udenfor landsholdet også greb chancen og præsterede på et højt niveau.
En af weekendens helt store præstationer blev leveret af Mette Hjerrild, OK Pan. Allerede sidste år fik Mette Hjerrild debut på seniorlandsholdet, men weekendens præstationer bekræftede at hendes positive udvikling fra 2013 er fortsat i 2014.

Tilbage på landsholdet er også Signe Søes og Ane Linde efter henholdsvis 2 og 6 års pause. Signe Søes er i sin pause blevet mor, og har igennem længere tid trænet målrettet mod et come-back til EM i Portugal. En vigtig del i Signe Søes's forberedelser til EM, var landsholdets EM-træningslejr i marts. Her viste hun for alvor viste at tempoet er tilbage på et meget højt niveau, og derfor er hun igen tilbage i landsholdstøjet.
Også Ane Linde får comeback på landsholdet til EM. Store skadesproblemer har afholdt Ane Linde fra landsholdsorientering i 6 år, men efter flytning til Århus for 1½ år siden har udviklingen kun gået fremad og niveauet er igen rigtig højt.

Tirsdag d. 8/4 rejser landsholdet til Portugal med forventninger om at kunne være med i medaljekampen på de fleste distancer. EM-holdet et relativt ungt hold, men alligevel også meget erfarent hold, og især på pigesiden kan flere præstere på allerhøjeste niveau.


Damer:
Ane Linde, OK Pan Århus
Emma Klingenberg, Faaborg OK
Ida Bobach, OK Pan Århus
Ita Klingenberg, Faaborg OK
Maja Alm, OK HTF Haderslev
Mette Hjerrild, OK Pan Århus
Signe Søes, OK Pan Århus
Stine Bagger Hagner, Silkeborg OK

Herrer:
Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde
Christian Bobach, Silkeborg OK
Jakob Ekhard Edsen, Århus 1900
Rasmus Djurhuus, OK Pan Århus
Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK
Rune Olsen, Tisvilde Hegn OK
Søren Bobach, OK Pan Århus
Søren Schwartz Sørensen, FIF Hillerød Orientering
Tue Lassen, Faaborg OK

Distancefordeling:
Mellem:
Ane Linde, Ida Bobach, Ita Klingenberg, Maja Alm, Mette Hjerrild, Signe Søes
Christian Bobach, Jakob Ekhard Edsen, Søren Bobach, Søren Schwartz, Tue Lassen

Lang:
Ane Linde, Signe Søes
Rasmus Djurhuus, Rune Olsen

Sprint:
Emma Klingenberg, Maja Alm, Mette Hjerrild, Stine Bagger Hagner
Andreas Boesen, Jakob Ekhard Edsen, Rasmus Thrane, Søren Bobach

Stafet:
1. Hold: Emma Klingenberg, Ida Bobach, Maja Alm
2. Hold: Ita Klingenberg, resterende løbere udtages efter langdistancen
1. Hold: Søren Bobach, Søren Schwarz, Tue Lassen
2. Hold: Andreas Boesen, Jakob Ekhard Edsen, sidste løber udtages efter langdistancen

Spørgsmål til udtagelsen bedes, senest fredag d. 28/3, rettet til landstræner Lars Lindstrøm på telefon 41 96 93 73

http://eoc2014.fpo.pt