Skip to main content

Verdens bedste o-løbere i Nordsjælland

| Administrator | Nyheder 2014

Når ranglistesæsonen indledes ved Danish Spring

Foråret 2014 byder ligesom tidligere år på en perlerække af kvalitetsarrangementer i det Nordøstlige Sjælland. I den kommende weekend afvikles Danish Spring, i næste weekend er der DM Nat i Jægerspris og endelig er der i Store Bededagene ranglisteløb og landsholdsudtagelse omkring Hillerød.

Weekendens Danish Spring omfatter hele tre delkonkurrencer i de danske ranglister, LØBEREN League for juniorer og TRIMTEX Cup for seniorer. Arrangørerne fra OK Øst Birkerød er vendt tilbage til et kendt løbsformat med sprint fredag i Helsingør, Mellemdistance i Tisvilde Hegn lørdag og langdistance søndag, ligeledes i Tisvilde Hegn. Alle tre løb er World Ranking Events og da terrænet i Tisvilde Hegn samtidig byder på perfekt fortræning til europamesterskaberne, som afholdes i Portugal 10-16. april, er der rigtigt mange nordiske verdensstjerner på startlisterne.

Ud over det stærke startfelt, kan arrangørerne glæde sig over, at deltagerantallet er mere end fordoblet i forhold til sidste år, hvor arrangementet også var ramt af sne og kulde. Langt fra de op mod 10 grader og letskyet, som vejrguderne i år stiller arrangementet i udsigt. Dermed er Danish Spring med stormskridt på vej til atter at blive den markante sæsonstart, som vi husker fra de glade Spring Cup-dage i 90-erne.

Fredagens sprint arrangeres i DM-sprint området fra 2012 ved kursuscentret Konventum med Helsingør SOK som kompetent medarrangør og Rolf Lund som erfaren banelægger. Løbet afvikles fra kl. ca. 15:00, hvor man kan følge afgørelsen i eliteklasserne før de øvrige klassers deltagere sendes ud i området fra kl. 17:00. Og da de danske landsholdsstjerner med Tue Lassen og Rasmus Thrane Hansen starter sent sammen med en hel gruppe af norske landsholdsstjerner i herreklassen og Maja Alm og Emma Klingenberg gør det samme i dameklassen, bliver der virkeligt noget at følge med i. Dameklassen får dog en pejling på toptiderne meget tidligt, da de svenske superstjerner Tove Alexandersson og Helena Jansson er eftertilmeldt og derfor starter meget tidligt i dameklassen.

Lørdag og søndag ligger stævnepladsen ganske tæt på den store P-plads i Tisvildeleje. Lørdag med start lige efter kl. 12:00 og søndag med start fra kl. 09:00.

Med 146 tilmeldte i Herre elite og næsten 100 i dameelite om lørdagen, starter rød startgruppe først efter kl. 15:00 i dameelite og omkring kl. 17:00 i herreelite, så sidst startende herreløber, den tidligere norske verdensmester Olav Lundanes, sikkert først er i mål omkring kl. 17:45. Dameelite omfatter et spændende come back til Ida Bobach efter skadesproblemer og det bliver spændende at følge hendes dyst mod Tove og Helena, der igen starter tidligt. Ved sæsonstarten i 2013, World Cuppen i New Zealand, var Ida nr. 2 efter Helena og man har vel lov at håbe på en ny stor præstation.

Søndag er Ida Bobach ikke på startlisten, så her rettes de danske dameforventninger atter mod Maja Alm og Emma Klingenberg, mens Tue Lassen er et godt bud på bedste dansker i herreklassen.

Alle tre dage anvendes GPS-tracking af de bedste løbere, så hvis du ikke kan være til stede, er det en god idé at holde øje med stævnets hjemmeside, når trackingen frigives.

http://www.danishspring.dk/da/