Skip to main content

2 danskere videre til A-finalen

| Administrator | Nyheder 2014

Som nævnt i optakten til World Cup-løbet, har det danske landsholds fokus hovedsagelig været på Mix-stafetten, og der kunne derfor ikke forventes de store resultater i det individuelle løb. Det præsterede Maja Alm, OK HTF, så alligevel, da hun blev en flot nr 4 i dagens kvalifikationsløb for damer – og Tue Lassen, Faaborg OK, nåede lige at blive nr 29 ved en solid fighter-indsats på den allersidste sløjfe, og kvalificerede sig således til A-finalen, hvor kun de 30 bedste fra kvalifikationen kom med. Stine Bagger Hagner, Silkeborg OK, var sølle 2 sekunder fra at kvalificere sig og blev en flot nr 31.

Svært terræn, men med hurtige vindertider

Vindertiden var sat til 25 min – men hos damerne blev den 3,0 km lange rute vundet på 22,28, og Maja løb på 23,13. Stine løb faktisk på 25,33 og lå indtil det næsten allersidste indenfor de 30 bedste, og det var bittert at konstatere, at der lige manglede de 2 sek. Det er første gang, at kun 30 kvalificerer sig til A-finalen, og Stine kan da i hvert fald glæde sig over at have opnået sine første World Cup-points (10), da der er points til de første 40 – en god start på året for Stine.

Emma Klingenberg, Faaborg OK, blev nr 34 i tiden 26,08, men mere imponerende var det næsten, at hendes søster debutanten Ita Klingenberg, Faaborg OK blev nr 40 i tiden 26,48, og således fik ét World Cup-point i sin første senior-optræden.

Hos herrerne var vindertiden endnu hurtigere, idet Matthias Kyburz vandt i 21,31 – og Tue kvalificerede sig på en delt 29.plads i 24,11, og han havde så 2 sek ned til nr 31! Tue løb den sidste sløjfe i nok hurtigste tid af alle, da han 5-10 sek hurtigere end de bedst placerede, men på den anden side havde han så også noget at løbe for!! Tue skal så starte først i morgen i A-finalen kl 8,00 dansk tid!!

Desværre blev de andre danske herrer placeret noget længere nede, da Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK, blev nr 42 i 25,24 – og således mere end 1 min fra at kvalificere sig, Søren Bobach, OK Pan, blev nr 45 i 25,44 og Andreas Boesen, OK Roskilde nr 47 i 26,01.

Landstræner Lars Lindstrøm rapporterer, at det var et typisk ”først på sæsonen-løb”, hvor Maja dog havde løbet rigtigt flot og både Stine og Tue havde ydet gode o-tekniske præstationer. Også Ita og Andreas kunne være godt tilfredse med deres præstationer.

Ser man på de samlede resultater, er Sverige særdeles godt repræsenteret hos både herrer og damer, dobbeltsejr hos damerne og 7 af 8 i A-finalen, og det er rigtigt godt at se Helena Jansson tilbage i den øverste del af resultatlisten. Hun blev ev meget sikker nr 2. Hos herrerne er det Schweiz, der dominerer med en dobbeltsejr og ligesom Sverige 7 af 8 i A-finalen, og Matthias Kyburz viste endnu en gang, at han sandelig kan andet end at løbe sprint – med en sikker sejr.

Som forventet, bliver det helt sikkert de 2 nationer, der vil være de værste konkurrenter til Mix-stafetten på søndag.

http://www.liveresultater.no/livesider/index.php?arr=315#x102