Skip to main content

Emma Klingenberg årets orienteringsløber 2013

| Administrator | Nyheder 2014

Efter afstemning blandt DOF's medlemmer vandt Emma Klingenberg fra Fåborg Orienteringsklub titlen som årets orienteringsløber i Danmark 2013

21-årige Emma Klingenberg har i 2013 slået fast med syvtommersøm, at hun er en verdensklasse sprintløber. Som én af ganske få løbere formåede hun til en world cup afdeling i juni måned at slå den ellers så suveræne schweiziske 23-dobbelte verdensmester, Simone Niggli, hvormed Emma vandt world cuppens knockout-sprint for andet år i træk. Runden efter fik hun i Finland en flot sølvmedalje, mens det blev til bronze i den afsluttende World Cup runde i Schweiz.

Også på klubplan har Emma haft en forrygende sæson, hvor hun på sidsteturen løb sejren hjem for OK Pan Aarhus i verdens største klubstafet, Venla i Finland med over 1200 deltagende hold. En historisk sejr, idet det var første gang nogensinde, at et dansk hold vandt én af de to store internationale klubstafetter. På dansk grund tog Emma det danske mesterskab på såvel sprint- som langdistancen og sluttede øverst på den danske rangliste, Trimtex Cup.

Emmas mål for 2014 er Europamesterskaberne i Portugal i april og ikke mindst Verdensmesterskaberne i Italien i juli, hvor Emma spås rigtig gode medaljechancer ikke mindst på sprintdistancen, der afvikles i Venedigs smalle gader.

Afstemningsresultat
Der er afgivet 435 gyldige stemmer. Det er 50 flere end sidste år. Stemmerne bliver talt op kredsvis. I hver kreds gives der 3 point for en sejr, 2 point for en andenplads og 1 point for en tredjeplads, hvilket gav følgende resultat:

1. Emma Klingenberg 8
2. Miri Thrane Ødum 6
3. Maja Alm 3
4. Rasmus Thrane Hansen 1

Blandt alle afgivne stemmer er der trukket lod om et gavekort til en udstyrsbutik efter eget valg. Vinderen af gavekortet blev Clive Allen, Silkeborg OK.