Skip to main content

Løberen League afgjort

| Administrator | Nyheder 2013

Sejr til Magnus Dewett og Miri Thrane Ødum

Begge juniorklasser fik en anden vinder en den, der førte før årets traditionelle ranglisteafslutning ved Jættemilen.

I D 20 førte Cecilie F. Klysner, FIF, før weekenden og positionen blev konsolideret af sejren i Farum Sprinten. Men en knæskade i Jættemilen gav Cecilie det svære valg: Gennemføre for at vinde ranglisten eller spare knæet og blive hurtigere frisk igen. Cecilie traf det fornuftige valg og gik hjem, hvor hun kunne se Miri Thrane Ødum vinde både Jættemilen og Løberen League. Nicoline F. Klysner blev toer i både Jættemilen og på ranglisten, hvorefter Cecilie røg ned på tredjepladsen. Caroline Gjøtterup og Amanda Falck Weber blev belønnet for hhv. 4- og 3. pladsen i Jættemilen og blev nr. 4 og 5 på ranglisten.

Der var også omvæltninger i herrejunior, hvor Jakob Ekhard Edsen, Århus 1900, ikke stillede op og ikke kunne forsvare sin førerposition. I Jættemilen fulgte Magnus Maag, Søllerød OK, Emil Øbro, THOK og Simon Thrane Hansen, Søllerød OK rigtigt godt med seniorerne og med Magnus som stærkest i spurten leverede de tre præstationer, der havde rakt til placeringerne 3-5 i seniorklassen. En slidt Magnus Dewett, OK Snab, kom i mål små 12 minutter senere, men placeringen rakte til at tage førstepladsen i LØBEREN League. Magnus Maag, der ikke leverede den mest prangende indsats i Farum Sprinten, kom stærkt igen og via sejren i Jættemilen skubbede han Jakob Ekhard Edsen ned på tredjepladsen. Simon Thrane Hansen, Søllerød OK, og Eskil Schøning, OK West, fastholdt deres placeringer.

Dermed er de bedste placeringer i juniorranglisten besat af 18- og 19-årige, der således kan se frem til endnu nogle gode konkurrencer i juniorklassen 1-2 år frem. Det ser fint ud for dansk juniororientering selvom store navne som Jakob Ekhard Edsen og Ita Klingenberg til nytår rykker op. Håbet herfra skal være, at de begge slipper af med deres skadesudfordringer, så de kommer til at bidrage stærkt til det danske seniorlandshold i de kommende år.

Det var afslutningen på sæsonen 2013. Nu venter vintertræningen og så glæder vi os til nye præstationer af de dygtige unge danske løbere i 2014.

Ranglisterne er opdateret og kan findes via linket i højre side af siden.

http://www.ok73.dk/loeb/jm2013/