Skip to main content

Ranglisteafslutning i weekenden

| Administrator | Nyheder 2013

Instruktion og startlister er på nettet

I den kommende weekend arrangeres den traditionsrige afslutning på årets seniorrangliste, TRIMTEX Cup og juniorranglisten LØBEREN League med sprint og Jættemilen, der i år fejrer sit 50 års jubilæum.

Farum Sprinten lørdag er planlagt til at blive en ekstraordinært publikumsvenlig begivenhed med start midt i butikscenteret Farum Bytorv og mål lige uden for. Derudover er der publikumspassage ved mål og adskillige publikumsposter nær stævnepladsen. Hvis man vil følge eliteløberne på nærmeste hold skal man blot møde op ved målpladsen kort før kl. 13:00, så kan man enten følge slagets gang der eller blive eskorteret til publikumssteder 50-200 meter derfra. Der er afmærkning til parkering fra Paltholmvej 100 meter øst for hvor den krydser med Frederiksborgvej i Farum og derfra 200 meter til målpladsen.

Startlisten og instruktion til sprinten er nu på nettet og kan findes via linket nedenfor. Jeg skal på arrangørernes vegne beklage, at de er kommet så sent, men vi glæder os rigtigt meget til at modtage de næsten 300 tilmeldte deltagere til løbet lørdag.

Farum Sprinten er 9. afdeling af TRIMTEX Cup – seniorernes rangliste. Da førende Ida Bobach, Silkeborg OK, ikke er tilmeldt, har Emma Klingenberg, Faaborg OK, alle muligheder for at overtage førstepladsen. Emma har været stærkt løbende sidst på sæsonen, senest med tredjepladsen i World Cup sprinten i Schweiz, andenplads i det norske langdistanceløb Blodslitet, sejr i Smålandskavlen…ja nyheden her ville blive for lang, hvis alle Emmas triumfer på det seneste skulle nævnes. I sprinten ventes nr. 4 i sprint fra VM, Maja Alm, OK HTF Haderslev, dog at byde Emma kamp til stregen. Samtidig bliver det spændende at se, hvordan de bedste juniorer klarer sig i forhold til seniorerne, da de starter umiddelbart efter seniorerne. Eksempelvis starter den førende løber i juniorernes LØBEREN League, Cecilie F. Klysner, FIF Hillerød, blot 30 sekunder efter Emma på samme bane. Andre stærke juniorer er regerende mellemdistanceverdensmester Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, Nicoline F. Klysner, FIF Hillerød og Ita Klingenberg, Faaborg OK. Alle pigerne starter lige efter kl. 13:00.

Herresenior starter umiddelbart efter pigerne. Her har danmarksmester Tue Lassen, Faaborg OK, der også fører i TRIMTEX Cup, favoritværdigheden, men flere stærke navne, bl.a. Rasmus Djurhuus, OK Pan Århus, RunO Olsen fra THOK og Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde, er klar til at udfordre Tue på de drilske vejvalgsstræk omkring Farum Bytorv. Det bliver også interessant at følge rutinerede Carsten Jørgensen, THOK, der bor i New Zealand, men p.t. er i Danmark, i hans dyst med de væsentligt yngre konkurrenter. Ligesom hos pigerne starter herrejunior umiddelbart efter seniorerne, således at den førende juniorløber, Jakob Ekhard Edsen, Århus 1900, starter blot 30 sekunder efter Tue Lassen. De bedste herreløbere starter fra kl. 13:25 til 13:35 og forventes i mål godt 15 minutter senere.

Søndag haves så den store ranglistefinale på ultralang distance i klassiske Hareskoven. OK 73 Gladsaxe har arbejdet hårdt på at få kort og baner helt på plads til 50-års jubilæumsudgaven efter stormen 28. oktober. Hareskoven er næppe blandt de hårdest ramte skove, men der har været en del væltede træer, som der skulle tages højde for. Men alt er nu klar og her glæder arrangørerne sig også til at tage imod deltagerne.

http://farum-ok.dk/sider/arrangementer/20131109/index.htm