Skip to main content

eliteSilkeborg er på vej

| Administrator | Nyheder 2013

Silkeborg OK med i unikt samarbejde i Silkeborg Kommune

Syv idrætsklubber, der repræsenterer fodbold, håndbold, roning, kajak, mountainbike, golf og orientering, der alle markerer Silkeborg inden for eliteidrætten, har indgået et stærkt samarbejde, der tirsdag præsenteredes på et pressemøde af Silkeborgs borgmester, Hanne Bæk Olsen. Samarbejdet organiseres i en forening, som på sigt er åben for andre idrætsklubber, der har et ambitiøst og målrettet arbejde med sin ungdomselite i Silkeborg Kommune.

Der forventes at blive underskrevet samarbejdsaftale med Team Danmark i løbet af de kommende måneder.

EliteSilkeborg er unik i Danmark i den forstand, at elitearbejdet bliver organiseret i en forening med en bestyrelse, der har repræsentanter fra alle idrætsgrenene.

Gennem et formaliseret samarbejde kan eliteSilkeborg skabe bedre rammer for at udvikle et talentmiljø på internationalt niveau, så de unge talenter bliver i stand til senere at præstere på seniorniveau.

Initiativet til eliteSilkeborg er taget af Silkeborg Kommune på baggrund af kommunens udviklingsstrategi frem mod 2024, hvor byrådet ønsker, at eliteidrætten spiller en væsentlig rolle.

"Det nye samarbejde har til formål at skabe større opmærksomhed om eliteidrætten i Silkeborg Kommune, og gennem langsigtede og målrettede tiltag at løfte atleternes sportslige niveau inden for de sportsgrene, hvor Silkeborg i forvejen står stærkt på eliteplan. Vi ønsker at skabe et bedre og stærkere elitemiljø i Silkeborg", siger Borgmester Hanne Bæk Olsen.

Klubberne forventer at bruge første halvår af 2014 på at starte de aktiviteter op, som bestyrelsen beslutter. Efter sommerferien 2014 vil der være mange tilbud til de unge atleter fra de 7 klubber. For Silkeborg OK's navngivne løbere i alderen 13- 20 år vil der således blive mulighed for, at:

* deltage i kurser om ernæring og mental træning
* blive vejledt ift fysisk træning
* blive screenet/behandlet af fysioterapeut
* få adgang til styrketræningsudstyr
* deltage i sociale aktiviteter på tværs af idrætsgrenene

For Silkeborg OK vil det blive muligt at søge om penge fra talentudviklingspuljen, ungdomstrænerne vil indgå i et netværk af trænere og få mulighed for sparring indenfor forskellige temaer.

Klubbens formand Dorthe Hansen er begejstret for samarbejdet: ” Vi ser frem til samarbejdet og håber, at det kan få flere af vore unge talenter til at satse på orienteringssporten”.

Også Dansk Orienterings-Forbunds elitekoordinator Bjarne Hoffmann er glad for det indgåede samarbejde: ”Det er en glædelig nyhed for DOF, at der kommer et formaliseret samarbejde mellem Silkeborg Kommune og Team Danmark(og dermed DOF) omkring talentudvikling. Det ligger i direkte forlængelse af den strategi forbundet har i forhold til samarbejde med elitekommuner og de lokale klubber. Særligt glædeligt er det, fordi vi i mange år har haft et permanentcenter beliggende i Silkeborg, midt i noget af Danmarks mest udfordrende terræn, og naturligvis gerne ser en fortsat udvikling af dette center”.

Læs artikel fra Midtjyllands Avis via linket herunder.

http://www.mja.dk/artikel.php?node_id=185950&click_origin=article_double_column_text