Skip to main content

Dansk sejr i Schweizisk Mix-sprintstafet

| Administrator | Nyheder 2013

Mix-sprintstafet indføres som distance til VM næste år, og Danmark fik en god generalprøve inden VM 2014

Weekendens World Cup finale indledtes med en mix-sprintstafet i Badens gamle bydel. Det var en spændende og tæt duel mellem Norge og det danske første hold med Maja Alm, Søren Bobach, Tue Lassen og Emma Klingenberg på holdet.
Maja Alm indledte stærkt og trods en lidt større fejl sidst på banen, kunne hun sende Søren Bobach ud i front lige foran Norge. På trods af sin lange skadespause viste Søren Bobach gode takter og holdt føringen hele vejen rundt på den krævende bane. Han kunne således sende stafetten videre til Tue Lassen. Også Tue Lassen løb et godt løb, men måtte dog alligevel se sig passeret af Norge ved Øystein Kvaal Østerbøe på vej mod de sidste poster. Det var herefter op til Emma Klingenberg at afgøre stafetten til dansk fordel. Det blev en tæt duel de første 2/3 dele af banen, hvor Norge ved Mari Fasting længe lå et par meter foran Danmark, men ved hele tiden at holde fokus på egen orientering kunne Emma Klingenberg til sidst trække fra og sikre en komfortabel dansk sejr. Schweiz blev nr. 3.
Også det danske andethold med Stine Bagger Hagner, Andreas Boesen, Rasmus Djurhuus og Ida Bobach løb en god stafet og blev nr. 7.

Senere idag fortsætter World Cupo finalen med mellemdistance i et spændende Mittelland terræn, der indeholder et større område med krævende sandstensorientering

http://www.ol-weltcup.ch/