Skip to main content

World Cup 2013 – afslutning i Baden i Schweiz

| Administrator | Nyheder 2013

3 danskere i top 10 før sidste afdelinger

Så er den ekstraordinært lange internationale sæson 2013 ved at være slut, og som den startede med en World Cup-afdeling i New Zealand i januar slutter den med en World Cup-afdeling (2 runder) i Schweiz i den kommende weekend.

Simone Niggli som årets vinder?
Som tidligere nævnt har Simone Niggli bebudet, at det bliver hendes sidste internationale optræden, og der vil derfor utvivlsomt være megen fokus på hendes præstationer – ikke mindst i Schweiz. Hun ligger pt nr 2 i den samlede stilling 51 points efter svenske Tove Alexandersson – men Simone deltog heller ikke i de første 3 afdelinger i New Zealand, hvorfor hendes placering og pointstal er endnu mere imponerende, som hele hendes karriere! Da sidste afdeling desuden tæller dobbelt, har Simone stadig mulighed for at afgøre det selv, da 2 1.pladser vil give (mindst) 60 points forskel til Tove Alexandersson, selv om hun bliver nr 2 i begge afdelinger. Tove ses som den store aftager til Simone, men rigtigt mange vil også unde Simone at slutte øverst på sejrsskamlen. Simone har i øvrigt også vundet 6 af de 8 World cup løb hun har deltaget i i år! Den ene af gangene blev hun besejret af Emma Klingenberg, i en knock-out sprint til NORT – og kan Emma gentage denne præstation, vil hun kunne få stor indflydelse på årets slutstilling i World Cup for damerne.

De danske damer

Emma ligger pt nr 7 i den samlede stilling, hvor Ida Bobach ligger nr 5, og begge har muligheder for at avancere, men i det tætte felt kan det selvfølgelig også gå den anden vej. Med en mellemdistance før den afsluttende sprint (med dobbeltpoints) ligger det dog godt til Ida. Maja Alm har ikke haft den helt store sæson i år delvist pga skader og sygdom, så hun ligger uventet langt nede som nr 21, men igen med gode muligheder for at avancere. Sidste danske dame er Stine Bagger Hagner, der årsdebuterer på landsholdet.

Schweizisk dominans hos herrerne

De første 3 i den samlede stilling er schweizere, og der er yderligere 4 schweizere i top 12!! Det må også forventes, at Matthias Kyburz genvinder World Cuppen, da han dels fører med mere end 100 points og dels er en supersprinter. Daniel Hubmann ligger nr 2 og bliver nok også svær at fortrænge herfra. Ellers er der også 3 unge svenskere i top 10 – og så ligger Tue Lassen pt nr 7. Hans bedste placering i World Cup nogensinde, men mulighederne for at avancere er nok ikke så store, selv om distancerne også skulle passe ham godt.

Desværre er der afbud fra både Rasmus Thrane Hansen (pt nr 16) og Marius Thrane Ødum (pt nr 20), der således nok rykker noget tilbage på listen. Især måske synd for Rasmus, der satser meget på sprint, og som til både WOC og World Games præsterede fantastiske resultater, der har bragt ham op som den pt bedste danske herreløber på WRE-listen som nr 16. Her ligger Tue Lassen nr 20.

Ellers skal det blive spændende at se Søren Bobach på landsholdet igen efter godt et års pause, og debutanten Jakob Edsen samt Andreas Boesen må ærgre sig lidt over at det til den afsluttende sprint kun bliver de 40 bedst placerede på World Cup-listen (af de tilstedeværende), der får lov til at stille op. Men det giver erfaring at være med – og de øvrige danske herrer er Christian Bobach, Rasmus Djurhuus og Søren Schwartz Sørensen.

Landsholdet er taget af sted torsdag, og fredag er der arrangeret en sprintstafet med 2 herrer og 2 damer. Lørdag er der mellemdistance og søndag den afsluttende sprint for de bedste 40 løbere hos både herrer og damer.

http://o-worldcup.ch/en